Cele mai neobișnuite recorduri Guinness Book ale anului 2020

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Neobişnuite şi greu de crezut. Aşa sunt recordurile înregistrate în ediţia de anul viitor a Guinnes Book. De la cel mai scund şofer de autobuz la şobolani care fac trucuri de neimaginat, Cartea Recordurilor are de toate. Un tânăr a realizat cel mai lung lanţ din… ambalaje de gumă de mestecat.

Frank Hachem are doar 136,2 de centimetri. Performanţa sa este demnă de Guinness Book pentru că omul conduce un autobuz normal, nu unul adaptat înălţimii sale. Printre cei care au stabilit noi recorduri se numără şi necuvântătoare. Cei doi şobolani ai britanicului Luke Roberts, „băieţii” aşa cum îi numeşte, au uimit cu inteligenţa lor. În doar 30 de secunde, au făcut 29 de saluturi de tip „High Five”. Iar Jericho, un iac din SUA, se poate lăuda cu cele mai lungi coarne, de aproape 3 metri şi jumătate. În 1965, pe când era elev, Gary Duschl a început să lucreze la ceea ce i-a adus, 55 de ani mai târziu, un loc în Guinness Book. Americanul a realizat cel mai lung lanţ din ambalaje de gumă de mestecat. Pentru a stabili acest record, Duschl a acceptat totuşi şi ajutor din partea fanilor. Australianca Eva Clarke a reuşit să stabilească nu unul, ci patru recorduri, printre care cele mai multe tracţiuni – 3.737 – şi cele mai multe flotari – 9.241 – făcute de o femeie în decurs de 24 de ore. Pentru a ajunge la astfel de performanţe, Clarke a avut un concurent puternic. Câte jonglerii se pot face cu o minge de fotbal ţinând o alta în echilibru pe cap. Nigerianul Eche Chinoso, de 11 ani, a reuşit 111 şi şi-a asigurat astfel un loc în Guinness Book.

România este prezentă în Guinness Book cu peste 550 de recorduri stabilite de-a lungul anilor. Printre acestea se numără primul 10 din istoria gimnasticii, primit de Nadia Comăneci, cea mai prolifică asasină din Occident, Elisabeth Bathory, cel mai mare gulaş şi cea mai mare horă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.