Evadare spectaculoasă. Un condamnat la moarte a săpat 6 luni un tunel

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Evadare ca în filmul Contele de Monte Cristo. Un traficant chinez de droguri, condamnat la moarte în Indonezia, a fost protagonistul unei evadări spectaculoase, după ce a săpat timp de şase un tunel din celulă în sistemul de canalizare al închisorii.

Cai Changpan, cunoscut şi sub numele de Cai Ji Fan, a fost închis în zona Tangerang, la periferia capitalei Jakarta, sub acuzaţia de contrabandă cu metamfetamină.

La începutul săptămânii trecute, bărbatul a evadat săpând o gaură din celulă în ţevile de canalizare şi mai apoi într-un drum din afara închisorii, potrivit purtătorului de cuvânt al poliţiei din Jakarta, Yusri Yunus, citat de CNN.

Cai plănuise această evadare de şase luni, potrivit colegului său de celulă. El a săpat gaura folosind instrumente dintr-un proiect de construcţie din bucătăria închisorii. Chinezul şi-a programat evadarea când avea loc schimbarea gărzilor închisorii, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Generale Penitenciare din Indonezia, Rika Aprianti.

Cai fusese condamnat la moarte în 2017 pentru traficul a 135 de kilograme de metamfetamină, conform site-ului de ştiri indonezian detik.com. O anchetă a poliţiei a descoperit 70 de kilograme de metamfetamină ascunse în echipamentele de lucru.

Aceasta nu este prima evadare a lui Cai. Tot în 2017, el scăpat dintr-un centru de detenţie al poliţiei din Jakarta prin spargerea unei găuri în peretele băii.

Acum, poliţiştii sunt pe urmele lui Cai, bărbatul fiind inclus pe lista celor mai cautate persoane.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.