Cel mai mare avion comercial electric din lume a efectuat zborul inaugural

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Un avion Cessena, cel mai mare din lume 100% electric, care poate transporta pasageri, a făcut primul zbor, deasupra oraşului Washington, Statele Unite. Avionul a stat în aer 30 de minute şi a generat zero emisii de carbon.

Zborul de succes a fost transmis live şi a fost urmărit de oameni din toată lumea. Avionul poate transporta nouă pasageri, însă în zborul inaugural a fost făcut doar cu pilotul aeronavei. Avionul Cessena a fost recondiţionat cu un motor electric produs de magniX. Producătorul speră ca aeronava să poată intra în serviciu comercial până la sfârşitul anului 2021 şi să aibă o autonomie de 160 de kilometri.

O serie de companii lucrează la avioane electrice, însă vor fi necesare progrese majore în reducerea greutăţii bateriilor înainte ca avioanele mari să poată zbura distanţe semnificative doar pe baza energiei electrice. Alte surse de energie testate includ celulele de combustibil cu hidrogen şi biocombustibili. Un hidroavion mai mic alimentat de un motor magnificX a finalizat un zbor scurt în decembrie 2019.

Printre companiile care dezvoltă aeronave electrice se numără Zunum Aero, care construieşte un avion cu 27 de locuri cu o autonomie de peste 1.000 de km şi Rolls-Royce, al cărui program Accel îşi propune să producă cel mai rapid avion complet electric.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.