Ce deșeuri pot fi colectate de către RETIM

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

RETIM Ecologic Service SA dorește să readucă în atenția cetățenilor județului Timiș zona 0 următoarele reguli de colectare separată a deșeurilor:

♦ În sacul sau pubela galbenă se depozitează numai deșeurile reciclabile din plastic, hârtie, carton sau metal. Pentru a folosi la maximum capacitatea recipientelor, pliați, turtiți sau striviți ambalajele.

♦ În pubela neagră se depozitează nu-mai deșeuri reziduale și biodegradabile precum resturi de carne sau pește, resturi de produse lactate, resturi de fructe si de legume, scutece /absorbante, conținutul sacului de la aspirator, mucuri de țigară, etc.

♦ Este interzisă depozitarea ambalajelor de sticlă în oricare dintre recipientele enumerate mai sus. Ambalajele de sticlă se vor depozita în clopotele stradale verzi. 

RETIM dorește să reamintească că în conformitate cu prevederile contractului de concesiune în cazul în care se va constata depozitarea necorespunzătoare a deșeurilor (în recipientele de colectare sau în proximitatea acestora), cum ar fi nerespectarea regulilor de colectare separată sau depozitarea altor deșeuri decât cele menajere, societatea va fi nevoită să refuze  colectarea recipientelor cu conținut necorespunzător, urmând ca cetățenii să se asigure de respectarea regulilor de depozitare până la următoarea colectare programată.

Este strict interzisă depozitarea în / lângă recipiente a următoarelor tipuri de deșeuri ce nu fac obiectul contractului dvs. de prestări servicii salubrizare: 

♦ deșeuri voluminoase (se preiau de către RETIM in campaniile trimestriale),

♦ deșeuri periculoase (se preiau de către RETIM in campaniile trimestriale),

♦ deșeuri electrice (se preiau la centrele de colectare specializate),

♦ deșeuri din construcții și demolări (se colectează contra cost de către operatori autorizați)

♦ deșeuri vegetale provenite din toaletarea/întreținerea și curățarea curților și a grădinilor (se colectează contra cost de către operatori)

♦ deșeuri vegetale stradale (nu se preiau de către Retim ci de către operatorul de salubrizare stradală).

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.