Cartele PrePay, doar cu buletinul. Datele personale, divulgate doar când se sună la 112

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului (OUG) prrivind funcționarea sistemului național unic pentru apeluri de urgență 112 prevede ca operatorii de telefonie mobilă să furnizeze servicii pe cartele PrePay doar după ce colectează datele de identificare a proprietarului cartelei SIM, urmând ca datele să fie divulgate autorităților doar când se sună la 112.

„A fost realizat deja un proiect de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea ordonanței de urgență nr. 34/2008 privind organizarea și funcționarea sistemului național unic pentru apeluri de urgență și a OUG 111/2001 privind comunicațiile electronice. În cadrul ordonanței, se regăsește și aspectul cu cartelele PrePay. Asta a ridicat mai multe întrebări. A fost făcută o analiză pe primele 6 luni ale acestui an de către colegii de la STS și, din cele 47,70% apeluri non-urgente efectuate în cursul celor 6 luni anul 2019, 52,86% au fost abuzive, iar 81% din cele abuzive au fost realizate de pe cartele PrePay, unde nu s-a putut identifica apelantul sau proprietarul”,

a declarat Raed Arafat, care a subliniat că referirea la cartelele PrePay este doar în contextul apelării numărului 112. „Deci nu-mai când se apelează numărul 112, atunci furnizorul de telefonie mobilă divulgă numele și datele proprietarului cartelei Prepay”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.