Număr de urgenţă 114. Care este diferenţa dintre 112 şi 114

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Ministerul Comunicaţiilor a pus în dezba-tere un proiect legislativ care prevede intro-ducerea unui nou număr de urgenţă: 114. Po-trivit proiectului normativ, publicat pe site-ul ministerului, la numărul de urgenţă 114 se vor transmite automat date de localizare a telefonului mobil. Acest nou număr de urgenţă, 114, alături de cel existent, 112, va ajuta la soluţionarea rapidă a situaţiilor care necesită intervenţii de urgenţă.

„Transmiterea mesajelor tehnice standardizate scurte ce conţin informaţia de localizare obţinută pe baza echipamentului terminal se realizează fără intervenţia apelantului, către numărul unic 114. Furnizorii de reţele publice mobile de telefonie au obligaţia de a suporta atât costurile determinate de transmiterea la numărul 114 a mesajelor tehnice standardizate scurte ce conţin informaţia de localizare obţinută pe baza echipamentului terminal, cât şi costurile aferente traficului generat pe o conexiune de date de transmiterea informaţiei de localizare obţinută pe baza echipamentului terminal”,

se arată în proiectul de lege supus dezbaterii publice. În România, pe lângă numărul unic de urgență 112 funcționează și numărul unic 113, la care se persoanele cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire pot transmite SMS serviciilor de urgență.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.