Care sunt diferențele dintre acțiunea de investigație și cea de filaj desfășurate de un detectiv privat?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Acțiunile pe care un detectiv privat le poate desfășura sunt de foarte multe tipuri, dar toate se rezumă, în esență, la cele de investigație și filaj. Acestea reprezintă principalele activități desfășurate de un detectiv, pentru a putea afla informațiile de care are nevoie pentru a rezolva un caz.

În funcție de specificul misiunii, detectivul este cel care alege mijloacele potrivite pentru a putea afla adevărul, însă, de cele mai multe ori, acesta se consultă și cu clientul care l-a contactat pentru a-l ajuta să rezolve o situație. Totuși, în cele mai multe dintre situații, detectivul este nevoit să apeleze la cele două acțiuni, care se completează reciproc.

Filajul, principala metodă de a obține informații

Primele informații pe care un detectiv Timisoara le obține în demersul său de rezolvare a unui caz sunt obținute chiar de la clientul care a solicitat ajutorul său. Pentru a avea o bază de la care să poată pleca în desfășurarea activității de cercetare pentru descoperirea adevărului, detectivul trebuie să obțină cât mai multe informații chiar de la clientul său, informații pe care le folosește și pentru întocmirea unei fișe de caz.

Ulterior, acesta poate începe activitatea de filaj, adică de observare și supraveghere, aceasta fiind principala metodă prin care un detectiv poate obține cele mai multe informații și date utile pentru cazul la care acesta lucrează. Astfel că metodele prin care detectivul își desfășoară activitatea de filaj sunt variate. Acesta se poate deplasa atât cu mașina sau pe jos, cât și în mijloacele de transport în comun.

Este de menționat că există anumite prevederi legale care fac referire la limitările meseriei de detectiv privat, printre cele mai importante fiind cele de a nu încălca dreptul la viața privată, intimă și familială a oamenilor, precum nici alte drepturi fundamentale.

Ce informații pot fi obținute cu ajutorul activității de investigație?

Informațiile obținute de detectiv prin intermediul filajului sunt apoi completate cu ajutorul investigației. Munca de investigație este cea care presupune cercetare, care poate fi realizată atât prin muncă de teren, cât și prin verificarea de documente, informațiile obținute.

În general, munca unui detectiv, cea de filaj și investigație, reprezintă aproximativ 10 sau chiar 12 ore pe zi. Ulterior, acesta trebuie să se ocupe și de prelucrarea datelor și informațiilor obținute, precum și de întocmirea raportului pe care va trebui să îl predea clientului său.

Un avantaj de care se pot bucura clienții unui detectiv privat, în caz de nevoie, este acela că toate informațiile obținute de acesta pot fi folosite în instanță, pentru susținerea unui caz. De aceea, unii dintre cei care apelează adesea la aceste servicii sunt oamenii care se află în proces de divorț.

Prin urmare, orice detectiv privat Timisoara acționează cu maximă discreție și profesionalism, pentru a fila/ supraveghea, investiga și pentru a aduna informațiile – care pot fi probe, fotografii sau înregistrări video – relevante pentru rezolvarea cazului la care lucrează la momentul respectiv.

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Despre admin 6589 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.