Cămin de bătrâni Asertivo: Calea Bucureștilor nr. 11 a, Otopeni, Ilfov, locul ideal pentru părinți și bunici

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Vine o vreme in care apartinatorii isi dau seama ca batranii lor nu mai pot sta singuri. Fie ca nu se mai pot misca sa isi asigure cele necesare, fie ca sunt nedeplasabili si au nevoie de ingrijire speciala, este greu de gasit o solutie care sa ii multumeasca pe bunici si sa ii linisteasca pe nepoti si pe copii.

Un batran poate uita gazele deschise, iar peste noapte se poate intoxica. Aluneca pe gresie, iar daca este singur in casa nu il ridica nimeni din locul acela rece si situatia lui se agraveaza.

Daca o bona se gaseste mai usor datorita dragalaseniei bebelusului, pentru batrani se gasesc greu persoane dispuse sa aiba grija,pentru ca se stie cat de orgolioasa este o persoana la aceasta varsta si ce dificultati implica ingrijirea sa.

Sa se sacrifice cineva din familie? Se poate recurge la acesta solutie, dar nu se stie daca ea va aduce multumire tuturor celor implicati.

Ingrijirea batranilor deplasabili sau nedeplasabili se impune sa fie facuta de catre personalul calificat special pentru acest lucru, care dispune si de baza materiala necesara. Un membru al familiei care se dedica ingrijirii parintelui sau bunicului se poate simti frustrat in timp. El renunta la serviciu, isi limiteaza viata personala si uneori vede ca nu face tot ceea ce ar trebui sa faca.

Specialistii in resurse umane au cercetat toate acestea, de aceea au stabilit ca nu se poate ocupa un post de infirmiera fara pregatirea de specialitate.

Batranii au nevoie de liniste, de conditii speciale, de personal calificat, de hrana adecvata, de socializare si de o viata activa.

Resurse umane calificate pentru ingrijirea bunicilor si o baza materiala excelenta se gasesc la camin de batrani Asertivo: Calea Bucurestilor nr. 11 a, Otopeni, Ilfov, institutie care poate fi vizitata inaintea internarii parintelui sau bunicului.

Bunicii care sunt adusi aici vor avea in mod garantat o viata lunga si lipsita de griji.

Rezidentii caminului Asertivo li se asigura:

-saltele noi pentru patul lor comod la sosirea in camin;

-o camera curata in care nu sunt mai mult de doua paturi. Nu este rau sa aiba cineva un coleg de camera, fiindca in acest fel isi poate castiga un prieten, are cu cine vorbi si cu cine imparti totul. Exista posibilitatea ca bunicul sa aleaga sa stea singur in camera, daca doreste acest lucru. Sunt persoane care nu pot sta singure si care pretuiesc compania unui semen si sunt persoane singuratice, care doresc sa citeasca pana tarziu sau sa stea la televizor pana le vine somnul.

-temperaturi adecvate in camera. Vara aerul conditionat ofera racoarea de care este nevoie, in timp ce in zilele si in serile geroase se asigura caldura.

-hrana excelenta la gust, suficienta si sanatoasa. Bunicii au nevoie de trei mese calde, echilibrate si consistente pe zi si gustari. La Asertivo, mancarea se pregateste in restaurantul caminului si nu se aduce niciodata din afara.

-personal medical care sa le monitorizeze starea de sanatate, dar sa le administreze tratamentul necesar, in cazul in care intervine o urgenta si sa ii ajute sa se mentina in forma sau sa se recupereze prin gimnastica medicala.

-spatii special amenajate in care bunicii pot sa picteze, sa citeasca, sa asculte muzica si sa discute cu persoane de aceeasi varsta.

-gradina plina de flori vara si fermecatoare si toamna, dar si iarna, prin care bunicii se pot plimba in voie.

-echipamente de ultima generatie care faciliteaza ingrijirea bunicilor nedeplasabili.

-sedinte de masaj revigorante. Se ofera si masaj de intretinere, dar si masaj terapeutic.

-servicii de frizerie, coafura ca bunicii sa fie mereu aranjati si curati.

-sala de gimnastica dotata cu aparatura care solicita grupele de muschi si ajuta la mentinerea in forma a membrelor superioare, dar si inferioare.

Pozele din portofoliu surprind fericirea de pe chipul celor care isi petrec o batranete linistita in acest loc.

In ele, totul straluceste de curatenie, iar personalul este alaturi de bunici, sustinandu-i, imbarbatandu-i, administrandu-le medicamentele.

Raportate la conditiile de patru stele din acest camin, tarifele sunt oneste. Ele incep de la 4500 de lei, iar pentru servicii premium si camera de patru stele in care persoana respectiva sta singura se achita 8500 de lei.

Pentru un bunic iubitor si pentru un parinte care a daruit tot ce a avut copiilor sai la tinerete, preturile nu sunt sub nicio forma mari.

Valoarea pachetului premium poate fi impartit la numarul total al apartinatorilor ca suma sa fie acceptabila.

Bunicul trebuie sa fie scutit de stres si de efort. Lasat singur in casa sau in apartamentul sau se va gandi tot timpul: cu ce isi va plati facturile, cine ii va face cumparaturi, cand gheata va acoperi totul, cine ii va fi alaturi, cand nu va mai putea sa se ridice.

Batranetea este cea mai grea perioada a vietii, iar cei care trec prin ea au nevoie de ajutorul specialistilor.

Asertivo a adus in Romania conceptul caminului de lux in care bunicii sunt ingrijiti cu toata priceperea si dragostea. Aici batranii se simt ca intr-o vacanta, fiindca au la dispozitie biblioteca, salile in care se organizeaza numeroase activitati, personal dedicat.

Familia batranilor lipsiti de putere nu mai are motive de ingrijorare. Adresa acestui camin de vis este Calea Bucureștilor nr. 11 a, Otopeni, Ilfov, aici bunicii simtindu-se mult mai bine ca acasa.

Un camin in mijlocul naturii, intr-un loc linistit, cu camere luminoase si curate reprezinta solutia pentru apartinatorii ingrijorati ca nu au cu cine isi lasa batranii.

Despre admin 6439 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.