Călin Dobra a susținut, la București, nevoia reformei administrative

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Adunarea Generală a Consiliilor Judeţene din România s-a întrunit joi, 22 februarie 2018, pentru a dezbate domeniile prioritare de interes ale administrațiilor publice județene cu reprezentanții Guvernului României.

Discuțiile s-au axat pe echilibrarea bugetelor locale pe anul în curs, utilizarea excedentului bugetar din 2017, investiţiile care pot fi realizate prin programele guvernamentale, fondurile europene şi, nu în ultimul rând, achiziţiile publice.

„Un alt punct important pe care l-am subliniat în cadrul Adunării  a fost necesitatea continuării procesului de descentralizare, atât administrativă, cât și financiară. De când am devenit președinte al Consiliului Județean Timiș, am pledat cu toată convingerea pentru reformarea țării, în sensul alocării resurselor în așa fel încât decizia să fie cât mai aproape de cetăţean”, a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Premierul Viorica Dăncilă și-a arătat susținerea fermă pentru o colaborare între autorităţile locale, Guvernul României şi Parlamentul ţării, pentru adaptarea legislației la realitățile României de astăzi, care să aibă în centrul atenției nevoile comunităților locale.

AL PRESS

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.