Leoaicele de la Clubul Lions Ana Lugojana s-au luptat pentru o cauză nobilă: ajutorarea bătrânilor de la „Anita Heim” și a Ansamblului de copii „Voinicelul”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Clubul Lions „Ana Lugojana” a luat fiinţă în 2011. De atunci, în fiecare an organizează câte un bal de caritate, aşa cum s-a întâmplat şi vineri, 18 februarie 2018, în localul “Domacris Central”.  Balul de caritate s-a desfăşurat sub genericul “Din dragoste pentru semenii noștri” și a avut drept scop colectarea de fonduri pentru ajutorarea  bătrânilor de la căminul „Anita Heim”, precum și pentru susținerea Ansamblului Folcloric de Copii „Voinicelul”, din Lugoj.

În organizarea evenimentului au fost implicate “leoaicele” membre ale clubului, având în fruntea lor pe Liliana Jurca, președinta Clubului Lions „Ana Lugojana”, și Simona Marinescu, fosta președintă și una dintre membrele fondatoare ale clubului lugojean. La această acţiune au participat peste 135 de invitaţi, doritori de a se implica efectiv în susţinerea diverselor proiecte caritabile.

La eveniment au participat și reprezentanți ai cluburilor Lions din zonă, printre ei numărându-se Toma Mișca – președintele pe Regiunea Vest și Ioan Petrica – președintele pe Zona 2 Vest. Aşa  cum se procedează de obicei, în cadrul  balurilor au loc şi programe artistice, care dau farmec şi culoare întâmplării. De data aceasta programul a fost asigurat de formaţia de muzică uşoară Cu Asar”, din Buziaș, precum şi de o formaţie de “popularişti”, având ca  solist pe  Dorin Biriș Coșbuc și DJ Seba. Ansamblul de copii „Voinicelul” a încântat asistenţa cu o  foarte frumoasă suită de dansuri populare, Dariana Dumitrescu a recitat o poezie în grai bănățean, iar Aida Bărbosu, David Birăescu, împreună cu Andreea Svetlac și Alexandru Crașovan, de la Clubul Dance Mania.ro, au prezentat o demonstrație de dans sportiv.

Nici de la acest bal nu a lipsit tombola cu premii diverse. În final, bilanţul a fost unul îmbucurător.  În urma donațiilor și a vânzării biletelor, s-au adunat 10.000 de lei, fond destinat achiziționării unei mașini de spălat profesionale și a unui frigider pentru bătrânii de la Căminul „Anita Heim”, cu o parte din suma strânsă, iar cu alta, pentru susținerea activității Ansamblului Folcloric de Copii „Voinicelul”.

Iată ce ne-a declarat la sfârşitul acţiunii Simona Marinescu: “Clubul Lions “Ana Lugojana” a organizat cea de a şaptea ediţe a balului de caritate. În acest an ne-am propus să ajutăm bătrânii de la Căminul „Anita Heim” şi grupul de copii ai Ansamblului de dansuri populare „Voinicelul”, din Lugoj. La acţiune au participat în jur de 135 de persoane, la localul “Domacris Central” din Lugoj. Programul artistic a fost asigurat de formaţia Cu Asar, din Buziaş, solistul Dorin Biriş Coşbuc şi DJ Seba. Am organizat şi o tombolă. Din banii adunați din vânzarea biletelor sperăm să ne putem realiza scopul propus.”

„Leoaicele” din rândul cărora am remarcat-o pe “Mama Leone”, adică Simona Marinescu, au demonstrat încă o dată că „dacă nu ai niciun pic de caritate în inimă, suferi de cea mai gravă afecţiune cardiacă” (Bob Hope) şi cât de adevărată este zicerea lui Conrad Hilton: „Caritatea este o virtute supremă, un mare canal de comunicare prin care mila lui Dumnezeu este transmisă omenirii.”

 Mircea ANGHEL

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.