Calculatoarele pe care învață copiii în școlile din Lugoj au aproape 20 de ani vechime

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Zeci de calculatoare din școlile lugojene sunt atât de vechi că nu mai pot fi puse în funcțiune. Primăria a cerut o evidență a computerelor, iar rezultatul este rușinos, scrie Lugojeanul.ro. Majoritatea laboratoarelor de Informatică nu au dotări corespunzătoare, iar unele situații sunt extreme. Cele mai vechi sunt la Liceul Tehnologic „Aurel Vlaicu”, unde 20 de calculatoare sunt din 2003, la Școala nr. 3, 10 calculatoare sunt din 2004, iar la Școala „Eftimie Murgu” 26 de computere sunt din 2006.

„Am cerut o evidență a echipamentelor din toate cabinetele de informatică din oraș. Am decis să alocăm bani pentru a achiziționa și a reînnoi echipamentele acestea. Considerăm că este absolut necesar să facem investiția aceasta, pe lângă toate echipamentele pe care le vom primi pe fonduri europene, echipamente în valoare de 2,1 milioane euro pentru toate școlile, care să asigure predarea digitalizată”,

a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Edilul șef spune că Primăria va demara achi-ziția pentru 350 de computere noi, care vor ajunge în toate școlile din Lugoj.

N. SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.