C.S.M. Lugoj – retrospectivă (IX)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

(continuare) Dubla din șaisprezecimi cu gruparea cehă Dukla Liberec, prima experiență europeană a clubului, a dus numele grupării C.S.M. Lugoj la nivelul optimilor de finală ale competiției, victoria cu 3 : 0 din Banat și înfrângerea la limită din Boemia , cu 2 : 3, calificând trupa în faza următoare a CEV Challenge Cup. Adică o nouă premieră.

Cu o zi înaintea plecării spre Cehia (circa 1100 km, cu autocarul), echipa a evoluat la Blaj în fața campioanei, banca tehnică decizând să trimită la joc un număr restrâns de sportive și menajând titularele, care s-au antrenat în Lugoj. Lucru care s-a dovedit benefic ulterior, nu doar pentru acestea, cât și pentru tinerele care au dat replică Blajului în propria sală, într-un meci reușit.

14.12.19: C.S.M. V.Alba Blaj – C.S.M. Lugoj
3 : 0 (25:18 , 25:23, 25:11)

Blaj: I. Baciu (10p), N. Ninkovic (7p), M. Aleksic (6p), B. Busa (9p), S. Gommans (8p), F. Stoltenborg (4 p), N. Oiwoh (3p), R. Rus (4p), F/ Alupei (2p), S. Cheluță (6p), S. Popovic – libero.

Lugoj: Bianca Albăstroiu (2p), Daiana Roman (7p), Alexandra Cauc (6p),  Georgiana Popa (2p),  Andra Badiu (7 p), Alexandra Panţiru (8p), Patricia Bărbulescu – libero

Statistică: puncte:  75 : 52 (directe 58 : 32), din serviciu: 12 : 8,  puncte din atac: 36 : 20,  blocaje cu punct: 10 : 6.

A fost, în fapt, ultimul joc intern al echipei, care avea să înceapă anul 2020 cu un program infernal în care, pe lângă meciurile dense din retur, se intercalau cele din Challenge Cup, contra turkoaicelor de la THY Istanbul. Iar primele cinci partide erau, teoretic, abordabile, cu obiectiv asumat realizarea unui maximum de cincisprezece puncte!

Start lansat în 2020:
două victorii mari, Lugojul atacă locul 5!

11.01.20:  Argeș Volei Pitești – C.S.M. Lugoj
0 : 3 (19:25, 22:25, 15:25)

Lugoj:  D. Balintoni (6p), L. Petria (3p), A. Petra (13p), N. Kocic (10 p), G. Popa, T. Ignjic (11p), D.Roman (10p), A. Badiu-Savu (1p), A.Popa – libero.

Statistică: puncte:  56 : 75 (directe 40 : 54), din serviciu: 7 : 5,  puncte din atac: 24 : 37,  blocaje cu punct: 9 : 12.

Meciul televizat în debutul de retur (foto 1) a fost unul din cele mai reușite din campionat. În compania unui adversar care și-au propus același obiectiv cu secția de volei a C.S.M. Lugoj: final de retur care să consemneze calificarea în Play-Off de pe locurile 5 – 6. O deplasare pe un teren greu, pregătită minuțios, cu o reacție în viteză a sportivelor lugojene ce a dus la controlul ostilităților în fața unui adversar deloc lipsit de rutină, chiar dimpotrivă: muntenegreanca Lakovic, bosniaca Selimovic, sârboaica Jovanovic, Motroc și Postea la argeșence având campionate bune jucate în prima ligă și experiență internațională. Echilibrul și liniștea din jocul echipei lugojene, în care coordonatoarea Diana Balintoni a reușit să-și pună pe rând în valoare toate atacantele, centrale sau extreme, au slăbit evident capacitatea de reacție a adversarului, unul redutabil pe propriul teren.  Eficiența Ninei Kocic, jocul de regularitate al centrilor Roman și Petra, creșterea evidentă a Tamarei Ignjic și Laurei Petria, plus eficiența bună a blocajului și defensivei au constituit cheile victoriei categorice din Trivale, una care a eliminat practic un adversar direct la obiectiv.

15.01.20:   C.S.M. Lugoj – C.S Medgidia
3 : 0 (25:19, 25:20, 25: 19)

Lugoj:  D. Balintoni (4p), L. Petria (4p), A. Petra (10p), N. Kocic (25 p), G. Popa (3p), T. Ignjic (11p), D.Roman (5p), A. Badiu-Savu (1p), A.Popa – libero.

Statistică: puncte:  75 : 58 (directe 63 : 38), din serviciu: 11 : 5,  puncte din atac: 43 : 28,  blocaje cu punct: 9 : 5.

Încă trei puncte valoroase obținute în întâlnirea de la Lugoj cu Medgidia (și aceasta, la fel ca și cea de la Pitești televizată în direct de postul național de televiziune TVR 3) au fost bifate în fața unui team cu certe valori, între care brazilianca Martins Silva, slovena Naijdic, libero-ul Albu (titularul postului în naționala României) și centrul ex/dinamovist Ariton. Echipă care a trecut ulterior în trei seturi de Galați în urma unui joc perfect pe teren propriu, în Dobrogea. Dar pe care Lugojul a dominat-o în joc la toate capitolele, câștigând spectaculos. Sală plină, atmosferă plăcută într-un cadru inedit, comentariu savuros pe ecran al cuplului Narcis Șelaru – Florin Mihoc și un nou pas important care mărea distanța de urmăritoare și ne apropia de gălățence pentru, din nou, poziția europeană (foto 2).

Concluziile duceau spre faptul că meciurile tari pe care C.S.M. le-a jucat în perioada de toamnă – iarnă din tur (incluzându-le aici și pe cele din Cupele Europene, sau cele în care n-a lipsit mult să scoatem punct la Dinamo și Târgoviște, în deplasare) au contat mult în omogenizarea sextetului, atitudinea și evoluția ulterioară a întregului lot de voleibaliste. Care, speram, să fie decisive și în meciurile dese și cu miză din ianuarie – februarie, pentru consolidarea poziției în clasament…

(va urma)

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.