Protecția solară te scapă de riduri! SPF-ul: cel mai bun prieten al tenului tău

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

După o anumită vârstă, femeile se confruntă cu cel mai mare dușman la frumuseții exterioare: ridurile. Acestea au cauze multiple ale formării, cum ar fi: fumatul, zahărul, deshidratarea, dar cel mai important factor de îmbătrânire care acționează asupra pielii este  soarele. Razele UV, fie ele artificiale, fie naturale, amenință elasticitatea și fermitatea pielii feței și a corpului.

Prevenirea ridurilor trebuie începută de la o vârstă de până în 30 de ani. Cu o dietă sănătoasă, cosmetice alese în mod potrivit pentru fiecare tip de ten și o protecție solară, toate adăugate într-o rutină care trebuie respectată cu strictețe, vor prelungi durata de viață a tenului.

Iată cum ar trebui să arate rutina ta pentru a avea rezultate sigure

1. Spală-te pe față în fiecare dimineață și seară

Cel mai important lucru pe care trebuie să îl faci cu rigurozitate, este să îți speli fața. Indiferent că noaptea tenul nu intră în contact cu mediul exterior, el își reface țesuturile și secretă sebum. Acesta trebuie spălat în fiecare dimineață pentru a nu intra impuritățile de peste noapte în porii deschiși, ca mai departe să creeze coșuri.

În al doilea rând, tenul trebuie demachiat și curățat în fiecare seară, chiar dacă nu ai aplicat nici un tip de machiaj. În timpul zilei, fața este expusă multor factori dăunători, printre care și poluarea, praful și soarele. Alege un gel de curățare sau un demachiant potrivit tenului tău. Nu te pune la somn niciodată machiată! Produsele de înfrumusețare pot conține substanțe care devin toxice odată ce sunt lăsate pe față prea mult timp. Desigur, toate acestea, duc la apariția ridurilor premature.

2. Tratează

Dacă simți că tenului tău îi lipsește fermitatea, consideri că trebuie să tratezi câteva coșuri sau semne post acneice, caută un ser sau un toner potrivit pentru problemele sau nevoile pielii tale. Informează-te și cumpără din surse sigure și autorizate. Acidul Hialuronic este cel mai potrivit pentru a reda feței fermitatea, hidratarea și elasticitatea, acestea fiind caracteristicile unul ten lipsit de riduri.

ATENȚIE! Dacă alegi să tratezi tenul cu un acid în timpul zilei, este obligatorie aplicarea unui SPF. În caz contrar, razele soarelui vor acționa asupra substanței de pe față și vor apărea arsuri.

3. Hidratează

După ce ai respectat primii doi pași, urmează hidratarea. Ziua și seara, crema este ingredientul minune, care hidratează și sigilează porii curați ai feței. Indiferent că ai tenul uscat, mixt sau gras, acesta trebuie îngrijit.

Ca și gelul de curățare și tratamentul, crema de față trebuie aleasă în funcție de nevoile pielii tale. De exemplu, dacă ai tenul uscat, trebuie să alegi o textură mai groasă, iar dacă acesta este gras, aplică o cremă mai ușoară, care să nu încarce.

4. SPF-ul

Dimineața, după ce ți-ai aplicat crema pe față, urmează protecția solară. Aceasta este cea mai bună variantă când vrei să previi apariția ridurilor. SPF-ul creează o peliculă protectoare care te apără de razele nocive ale soarelui și de poluarea din marile orașe. Indiferent că este vară sau iarnă, acestea te pot afecta.

În timpul verii, trebuie aplicată o protecție de 50+, iar iarna este îndeajuns un SPF 30. Ca în fiecare caz, alege produsul cosmetic potrivit tipului tău de ten!

Dacă vrei să știi ce tip de ten ai, dă click aici!

Așadar, ridurile și problemele pielii pot fi reduse și prevenite atunci când ai o rutină corectă, care ajută tenul la combaterea îmbătrânirii premature!

Sursa foto: Shutterstock.com

Despre admin 6574 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.