Bani pentru chirie, grădiniţă şi creşă: 10.000 de euro pentru studenți, 15.000 pentru familii

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Executivul a adoptat un proiect care va da posibilitatea tinerilor studenţi sau ieşiţi din perioada studenţiei să beneficieze de creditare cu garanţie din partea statului.

În cazul studenţilor este vorba despre 10.000 de euro în lei, la cursul zilei, cu garanţia statului de 80%, iar în cazul tinerilor, în familii sau în cupluri, este vorba despre 15.000 de euro.

În cazul studenţilor, printre cheltuielile eligibile, se numără plăţi pentru publicarea unor lucrări ştiinţifice, inclusiv lucrări la masterat sau la doctorat, plata în avans a chiriei, atât la cămin cât şi în sistemul privat, precum şi cele pentru alte nevoi personale.

În ceea ce priveşte cheltuielile eligibile în cazul familiilor, prin Programul Family Start, cei 15.000 de euro pot fi folosiţi pentru cheltuieli pentru creşă, grădiniţă, after school, dacă au copii, pentru achiziţionarea unui autoturism cu mai multe locuri, dacă este vorba despre o familie numeroasă, pentru un avans în vederea contractării unei locuinţe, dar şi pentru evenimente personale, precum cununia religioasă sau civilă, botez etc.

Câteva bănci şi-au arătat deja interesul de a acorda credite pentru studenţi şi pentru familii, printre acestea numărându-se Banca Comercială Română, CEC Bank şi Banca Transilvania.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.