„Banatul – Ţara de la capătul ţării”. Eveniment despre tradiţii şi obiceiuri locale

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Clubul Rotary din Lugoj în parteneriat  cu Primăria Municipiului Lugoj organi-zează, în data de 1 iunie, începând cu ora 10.00, pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, un eveniment „despre tradițiile și obiceiurile bunicilor” intitulat „Banatul – Țara de la capătul țării”.

Despre noi, bănăţenii,  se spune că suntem „vânăţi pe piept” din cauză că ne izbim cu pumnul, zicând că suntem „ocoşi” şi „făloşi” şi că „pogogim” că „Banatu-i Fruncea”!  Dacă e aşa sau nu, vă invităm să judecaţi voi înşivă, participând la un eveniment unic. De 1 iunie 2018, luaţi-vă de mână copiii şi nepoţii şi veniţi dimpreună la Lugoj.

Pe parcursul întregii zile vom redescoperi obiceiuri şi tradiţii din Pusta Timișului şi ne vom bu-cura de ospitalitatea oamenilor locului în cadrul evenimentului intitulat „Banatul – Țara de la ca-pătul țării – obiceiuri şi tradiţii din Pusta Timișului”. Participarea la evenimentele din timpul zilei, care vor avea loc pe Platoul Casei de Cultură a Sindicatelor, este gratuită”, anunță organizatorii.

Copiii care vor participa la eveniment vor fi întâmpinați de organizatori cu multe activități și surprize: pot învăţa să împletească coşuleţe din nuiele, podoabe din aţică şi mărgele, să deseneze pe asfalt, să împletească brățări ale prieteniei, dar vor fi și rasfăţaţi şi transformaţi în personajele lor preferate din desene

Seara, începând cu orele 19, va avea loc o petrecere la Restaurant J’adore. Preţul unui bilet la petrecere este de 250 lei/persoană, iar sumele obţinute din acestă acţiune vor fi folosite pentru editarea cărţii “Istoria Lugojului în imagini și povestiri” ce va fi distribuită gratuit în școli.

Denisa GREGA

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.