Ba nu, ba da! [short sport] Play-Off 1-6 [short sport] Play-Out 7-14 [short sport] Play-Off Liga a II-a

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Ba nu, ba da!

Șontâc-șontâc, fotbalul românesc încearcă să termine un campionat cu totul diferit decât cele dinainte. Se programează, amână, reprogramează și re-reprogramează meciuri într-o veselie, nebunia Covid-19 făcând praf logica și aritmetica derulării competițiilor. Care nici măcar nu știm ce finalitate vor avea, deoarece:

Play-Off 1-6 

Condimentat de trăznăile pe care finanțatorul Stelei le comite constant cu un lot pe care toată lumea îl consideră cel mai bun din România, campionatul va fi adjudecat finalmente, cu probabilitate mare, de o Craiovă proaspătă și strunită de un antrenor adevărat, care a punctat decisiv în Ardeal, într-un meci de șase puncte, în fața unei locomotive clujene obosite ce dă rateuri, condusă fiind de un mecanic mereu nemulțumit de dușmanii vizibili și invizibili de pe traseu. Giurgiu și Botoșani se uită de sus la fosta stea a fotbalului autohton, în timp ce la Mediaș presiunea la gaz s-a oprit imediat după calificarea în Play-Off. Dacă nu ne vom putea încadra cu desemnarea echipelor calificate în Europa în termenii stabiliți de UEFA (în condițiile în care apar noi îmbolnăviri), se discută chiar de o înghețare a clasamentului la termenul – limită, acum 3 august!

Play-Out 7-14

O singură cunoscută – echipa lui Hagi din Ovidiu, joacă de amorul artei, fără griji. Părăsită de Viorel Moldovan, Târgoviștea – una din revelațiile turului, înoată greu și pare principala condamnată la retrogradarea directă. Academicienii (!!) de la Clinceni, profesioniștii mercenari de la Voluntari, interesanta echipă din Sf.Gheorghe și resuscitatul Sibiu au galopat bine în ultimele derby-uri ale suferinței, distanțându-se de Iași și Dinamo, în mare pierdere de valoare și imagine, rezultat al unui management catastrofal, mai ales în cazul ultimei. Blestemată și cu invazia păcătosului virus în perimetrul ovalului din Șoseaua Ștefan cel Mare, care-i face situația aproape imposibilă. Și aici se pare că se trag ceva sfori, vorbindu-se (și) despre varianta în care, datorită actualei situații de forță majoră, să se ia măsura de a nu retrograda vreuna dintre combatante!

Play-Off Liga a II-a

Adică barajul de promovare, care deocamdată trimite Aradul în prima ligă, lupta pentru al doilea loc fericit ducându-se cu șanse egale – opinez – între Turnu Măgurele, Ploiești și Pitești. Ultimele două foste mari nume pe plan intern, încercînd din greu revenirea pe prima scenă, blocate deocamdată de fotbalul de tip nou din Teleorman (prietenii știu de…cine !). Rapidul, se pare, a mai pierdut o ocazie de a-și face fanii fericiți, iar Mioveniul e – deocamdată – sparring partner. Nici aici lucrurile nu sunt clare, auzindu-se voci care susțin promovarea în bloc a pretendentelor la prima ligă, adică mărirea numărului de echipe din elită. Asta ar mai lipsi. În acest caz urăm bun-venit, pe viitor, în prima ligă și altor cartiere sau comune vecine centurii Capitalei: Chitila, Dămăroaia, Ferentari, Rahova și Pantelimon!

Dan H. BRUDIU

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.