Certitudini*Incertitudini*Speranțe

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Certitudini

Încheind sezonul 2019-2020 pe treapta a cincea a Campionatului Național Divizia A1, formația feminină a C.S.M.Lugoj repetă clasarea meritorie din sezonul 2018-2019, plasându-se în Play-Off deasupra unor formații mai bine cotate la start (atunci Dinamo, acum Galațiul) și obținând calificarea din nou în Cupele Europene intercluburi, mai precis în Challenge Cup 2020/2021. De altfel, C.S.M. Lugoj a răspuns în aceste zile afirmativ chestionaru-lui privind participarea pe tabloul competițiilor continentale unde, reamintim, a jucat patru meciuri în ediția trecută, în compania reprezentantelor Cehiei – Dukla Liberec și Turciei – Turkish Airlines Istanbul.

Tot la capitolul certitudini, având în vedere asigurările pe care reprezentanții clubului le-au primit la Primăria Lugoj referi-tor la sprijinirea demersurilor voleiului în noul sezon, să trecem finalizarea distribuției cu care echipa va rula în campionat, una alcătuită din opt sportive lugojene și cinci voleibaliste din Serbia, dintre care două au făcut parte din lot și anul trecut. Așadar, doar trei nume complet noi ce înlocuiesc plecările din lot, în condițiile în care sportivele românce de relativă valoare depășesc ca pretenții materiale ceea ce clubul lugojean poate oferi la nivelul actual. Cu o mențiune specială pentru căpitanul Diana Balintoni, care, în aceleași condiții, a decis să rămâ-nă pe baricada lugojeană în ciuda ofertelor tentante de care nu a dus lipsă. Același nucleu solid al staff-ului tehnic a fost suplimentat cu două persoane pe post de fizio-terapeut și statistician.

Incertitudini

Escaladarea numărului de cazuri declarate Covid 19 în ultimele zile nu este de natură să ofere condiții normale pentru reluarea pregătirilor. Discuțiile din ultimele zile cu federalii de la București nu au încă darul de a oferi date concrete, din motive obiective. Se așteaptă decizia Ministerului Tineretului și Sportului privind aprobarea reluării activității la sporturile de echipe care evoluează în spații închise. Urmând ca la ședința Comitetului Director al F.R.Volei din 28 iulie să fie stabilită data începerii competițiilor oficiale. Prima variantă luată în calcul este 23 septembrie – etapă de Cupa României, cu 30 septembrie – prima etapă a turului Diviziei A1. Caz în care startul pregătirilor ar trebui să fie data de 3 august. Evident însă că totul depinde de evoluția evenimentelor interne în ceea ce privește pandemia.

Speranțe

Evident că după o pauză atât de mare, în care însă sportivele au fost nevoite să mențină ridicat ritmul antrenamentelor fizice, în lipsa colegelor, colectivului și posibilității exersării de exerciții tactice, dorința de a reveni în sală și de a reporni jocul cu mingea este foarte mare. Indiferent de sistemul competițional (care ar putea suferi modificări, deși la primul fluier al Diviziei A1 se vor alinia douăsprezece echipe) sau necesitatea ca repornirea antrenamentelor să se facă, evident, în condiții de deplină siguranță, la toate grupările din țară atmosfera este de nerăbdare, chiar dacă sta-rea de stand-by va mai întârzia un timp. Sperăm, cât mai redus, pentru a nu supraaglomera ulterior derularea competițiilor oficiale. Și, a propos de pregătire de calitate, există numeroase sem-ne de consolidare a unor loturi valoroase ale colegelor de întrecere la fileu. Cu posibile mari surprize la Medgidia, Voluntari, Rapid și, posibil, Târgu-Mureș. Vom reveni.  Țineți aproape de volei!

Dan H. BRUDIU

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.