Avem și noi, lugojenii, ION-ii noștri. Și-s mai tari ca ION-ul lor!

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Augustin BERCEAN

 Este binecunoscută „făloșenia” bănățenilor, mai ales când se compară cu locuitorii altor regiuni din România. Expresia „Banatu-i fruncea” a sintetizat foarte nuanțat acest lucru. Dar întotdeauna am trăit cu sentimentul că, noi, lugojenii (adică și eu…) suntem mai cu moț! Că, deh, de mici am fost învățați cu vorba „Nu-i român ca bănățanu’, bănățan ca lugojanu’ (…)”. Și mereu ne-am străduit să demonstrăm acest lucru. Păi ce, dacă „deștepții” ăia de regățeni, cei care încă mai susțin că ora exactă se dă de la București, au inventat ceva, nu era normal să inventăm și noi ceva mult mai sofisticat, cu care să-i și întrecem?

Am citit un articol apărut zilele trecute pe site-ul Biziday despre noul consilier onorific al premierului Ciucă (e adevărat, subiectul a fost dezbătut în toată presa națională, dar mie îmi place mult acest site). Este vorba despre ION. Cică domnul general în rezervă, premier al României, și-a „tras” o ditamai inteligență artificială lângă domnia sa, cu un scop foarte precis: „pentru a capta rapid şi automat părerile, doleanţele românilor, folosind informaţiile din spaţiul public”.

Plin de încredere și, mai ales, plin de admirație față de „o echipă de cercetători și profesori români”, care a înlesnit această performanță, domnia sa a declarat:

„Guvernul României marchează astfel o premieră, aș putea să îi spun, la nivel național și internațional, pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială. Numele lui este ION și vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei noi. Este un proiect care va primi rolul de consilier onorific al premierului și apreciez că rolul lui este să ne ajute pe noi să putem să îi ajutăm mai bine pe cetățenii români să informeze Guvernul României, în timp real, și să transmită propuneri, probleme și cu dorințele pe care le au. (…)” – Nicolae Ciucă (declarație preluată de pe site-ul Biziday)

Păi stați, măi, fraților, și nu vă mai lăudați atâta! Ce „premieră, la nivel național și internațional”?

Lugojenii (fruncea țării!) v-au luat-o cu mult înainte! La noi s-a reușit cu mult mai mult! Un consilier personal și-a „tras” un primar interimar și câțiva consilieri locali!

Asta tehnologie avansată! Este adevărat, momentan încă mai sunt ceva probleme tehnice.

Respectivul consilier personal este și acum singurul care reușește să comunice cu electoratul lugojean, și asta doar prin rețelele de socializare.

Primarul interimar, chiar dacă unele voci din primărie susțin că este dotat cu o inteligență proprie superioară celei artificiale, încă nu a reușit să se exprime, nici măcar pe acele rețele de socializare. Poate or fi ceva probleme de soft, cine știe…

În schimb, respectivii consilieri locali, chiar dacă nu au fost proiectați să comunice cu electoratul, reprezintă un vârf al tehnologiei în acest domeniu. Pe lângă o prezență fizică plină de inteligență artificială, au mai fost dotați și cu un super program. Acesta le permite ca la ședințele de consiliu, la o anumită comandă vocală, să ridice brațul.

Programul este așa de bine realizat, încât, uneori, comanda este receptată și de alți consilieri locali, care ridică și ei brațul, chiar dacă nu aparțin „echipei” din primărie și nu au fost dotați de către aceștia cu respectiva inteligență artificială (sau, mă rog, cu de care o fi…). Gurile rele spun că această tehnologie este mai veche, consilierul nostru personal reușind doar să o întrețină în cele mai bune condiții. Dar este și asta o performanță, nu?

Nici acum nu înțeleg de ce această tehnologie avansată lugojeană nu a fost promovată mai intens de mass media națională… Sau, de ce nu, internațională…

„Echipa” care a inventat-o a depus, trebuie să recunosc, mult efort în acest sens. Perioade îndelungate a fost prezen-tă cu ea, adică cu rezultatele ei, în mai toată presa locală și județeană. Se prea poate ca cei de la București să nu suporte concurența în acest domeniu și de aceea să îi fi ignorat…

Așa că, dragi bucureșteni, dragă domnule premier Ciucă, nu vă mai tot lăudați că ați fi inventat domniile voastre ceva. Noi aveam de foarte mult timp ION-ii noștri! Clar?

Acest articol este un pamflet, așa că, tratați-l cum vreți!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.