Autostrada spre Serbia e acum mai aproape de realizare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Autostrada România-Serbia este un obiectiv esențial pentru cele două țări vecine, care depun toate eforturile pentru materializarea lui. Asigurarea unei infrastructuri care să susțină fluxul tot mai mare de persoane și de bunuri între România și Serbia este o necesitate, în condițiile în care rețeaua de transport actuală este insuficient dezvoltată pentru nevoile curente ale zonei de frontieră.

Noul drum de mare viteză va contribui la conectarea coridorului rutier cu modurile de cale ferată care tranzitează România și cu modul fluvial care trece prin Ungaria, Serbia și România, reprezentat de Dunăre.

„Demersurile oficiale pe care le-am întreprins pentru dezvoltarea infrastructurii județului Timiș au rezultate tot mai vizibile. Două firme s-au arătat interesate de realizarea studiului de fezabilitate a autostrăzii Timișoara-Moravița, care va lega România de Serbia. Aceste firme au depus deja la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) ofertele la licitaţia pentru elabo-rarea studiului de fezabilitate al Autostrăzii Timişoara – Moraviţa (A9), care va lega România de Serbia, acestea fiind în prezent în faza de evaluare”,

a declarat Călin Dobra, președintele Consiliului județean Timiș.

Este vorba de Asocierea SC Search Corporation SRL – SC Egis Romania SA și Asocierea SC Procad SRL – SC Bauplaning SRL – SC Cubit Proiectare SRL – Roden Kft. Costul studiului de fezabilitate este de aproximativ 13 milioane de lei, fără TVA.

Construcția autostrăzii Timișoara – Pančevo vizează și creșterea incluziunii sociale și calității vieții în regiunea transfrontalieră, precum și dezvoltarea unitară a infrastructurii de transport capabilă să suporte traficul rutier de persoane și de marfă în punctele de trecere frontieră, prin intermediul realizării de noi conexiuni de transport.

Noul drum ar urma să lege Timişoara de Pančevo, pentru că de la Pančevo până la Belgrad e drum cu două benzi de circulaţie pe sens. Acesta va avea aproximativ 140 de kilometri.

(N. S.)

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.