Autospecială de ultimă generație, unică în județul Timiș, pentru pompierii din Lugoj

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pompierii lugojeni beneficiază de o autospecială de ultimă generație, achiziționată din bugetul consiliului local. Mașina a costat 90.000 de euro și este unică în județul Timiș.

Aceasta a fost predată oficial Detașamentului de Pompieri de către primarul Francisc Boldea, în cadrul unei festivități care a avut loc în fața Primăriei, unde cei prezenți au putut să vadă dotările mașinii. Aceasta beneficiază de un sistem de iluminat alcătuit din trei proiectoare, oferind o iluminare la 360 de grade.

Pe plafonul suprastructurii este montată o scară culisabilă de 5 metri. Mai are în dotare un sistem de stingere a incendiilor cu o pompă de ultra înaltă presiune și un rezervor de 350 litri. Fiind de dimensiune mai mică, mașina va acționa exclusiv în oraș, în locurile unde autospecialele mari și greoaie ale pompierilor au nevoie de mai mult timp pentru a pătrunde.

Pentru asigurarea securității cetățenilor din Lugoj, în caz de intervenție după masa în cartiere, unde este aglomerație și unde pătrund mai greu mașinile de pompieri, am considerat foarte necesar o mașină de intervenție rapidă, care poate scurta timpul atât de prețios în situațiile de criză. Am cumpărat această mașină și am predat-o pe 10 ani Detașamentului de Pompieri, pentru a putea fi utilizată în folosul cetățenilor din Municipiul Lugoj”, a afirmat Francisc Boldea, primarul Lugojului.

Mașina le este foarte utilă, spun reprezentanții Detașamentului de pompieri Lugoj. Le ușurează munca și în același timp este în folosul lugojenilor.

„Ea poate interveni atât la incendiile de mică amploare, cum ar fi incendiile de autoturism, incendiile de vegetație uscată, cât și la intervenții de genul înlăturării copacilor căzuți pe carosabil. De asemenea, se poate interveni cu ea și la accidente rutiere”, a declarat Lucian Mihoc, locotenent colonel.

Pe lângă această nouă achiziție, Detașamentul de Pompieri Lugoj mai deține alte trei autospeciale pentru stingerea incendiilor, un autocamion, o cisternă cu apă, o autoscară și o autosanitară SMURD.

Alina DAMIAN

 

Despre admin 6667 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.