După 40 de ani, Lugojul va găzdui faza națională a Olimpiadei de Industrie Textilă și Pielărie

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște” din Lugoj va găzdui, după aproape 40 de ani, faza națională a Olimpiadei de Industrie Textilă și Pielărie, care se adresează elevilor de clasa a XI- a și a XII-a, respectiv elevilor de clasa a XI-a de la școala profesională.

Evenimentul va avea loc în perioada 22-26 aprilie 2019 și va reuni 98 de participanți din 25 de județe. În urma selecției la nivel județean, Liceul „Valeriu Braniște” va avea avea o reprezentantă, pe Miriam Florea, din clasa a XI-a, pe ceea ce înseamnă învățământ profesional. Faptul că instituția lugojeană de învățământ va fi gazda acestui eveniment este o decizie a Ministerului Educației.

„Confirmăm ceea ce știm cu toții. Lugojul este un oraș cu tradiție în domeniul industriei textile și pielăriei, atât în ceea ce privește partea economică, cât și în ceea ce privește partea educațională. Cred că este o atestare a faptului că Lugojul este pe harta acestui domeniu economic. Pentru noi este un motiv de mândrie, pentru că de câțiva ani implementăm învățământul dual de industrie textilă și pielărie, iar partenerii economici din Lugoj sunt alături de noi.  Faptul că putem organiza acest eveniment se datorează în primul și în primul rând susținerii financiare pe care am primit-o din partea agenților economici de profil din Lugoj”,

a declarat pentru Actualitatea directorul Liceului Tehnologic “Valeriu Braniște”, Cosmin Gheorghe.

Deschiderea oficială va avea loc luni, 22 aprilie, de la ora 17, în sala Aula Magna din cadrul Universității Europene Drăgan.

Am ales Aula Magna, pentru că, din punctul nostru de vedere, această competiție ar trebui să fie un eveniment al orașului. Invit pe această cale pe oricine dorește să participe la deschiderea oficială. Nu dorim să prelungim agonia unui moment festiv, ci ne-am propus să îi facem pe toți părtași la un moment, spunem noi, unic. Rar se întâmplă unui oraș mic să găzduiască evenimente de o asemenea anvergură”,

a adăugat Cosmin Gheorghe.

După deschiderea oficială, urmează două zile de foc, marți, 23 aprilie, și joi, 25 aprilie, în care se va desfășura concursul propriu-zis, la Liceul Tehnologic Valeriu Braniște.

Marți va avea loc proba teoretică, iar joi cea practică, în care o parte dintre elevi vor desfășura activitatea în școală, iar o altă parte se va deplasa la un agent economic din oraș.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.