Autoliv România a înregistrat o creștere semnificativă a cifrei de afaceri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Autoliv România, producătorul de sisteme de siguranță auto cu sediul în Brașov, a anunțat o performanță impresionantă în anul financiar 2022, potrivit datelor furnizate de Ministerul Finanțelor. Compania a raportat o cifră de afaceri de 4,87 miliarde de lei (989,4 milioane de euro), înregistrând o creștere semnificativă de 25,4% față de anul precedent. Conform datelor publice disponibile, numărul de angajați al Autoliv România a atins în 2022 un nivel mediu de 8.532 de persoane.

Acest fapt subliniază importanța pe care o are compania în economia locală, contribuind la crearea și menținerea locurilor de muncă în țară. Autoliv, unul dintre principalii jucători pe piața de sisteme de siguranță auto, are fabrici amplasate în diverse orașe din România, inclusiv Brașov, Lugoj, Sfântu Gheorghe, Reșița, Onești și Rovinari. Fabrica din Rovinari, inaugurată de companie în toamna anului 2019, reprezintă un succes semnificativ pentru Autoliv pe piața locală. Pe lângă unitățile de producție, Autoliv deține și centre de inginerie și dezvoltare în Brașov, Iași și Timișoara, oferind oportunități de inovare și cercetare în domeniul tehnologiei auto.

Compania dispune, de asemenea, de un centru european de competențe IT și asigură numeroase funcții suport pentru subsidiarele sale din România și din Europa. Este demn de menționat faptul că Autoliv avea în jur de 30.000 de angajați acum 15 ani, dar a înregistrat o creștere semnificativă între anii 2013 și 2016, când numărul angajaților a depășit 60.000. Anul trecut, compania a continuat să se extindă, înregistrând o creștere de aproape 10.000 de angajați.

Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.