Au fost reluate lucrările în centrul orașului

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE

După mai bine de doi ani de la deschiderea șantierului din centrul orașului, luni, 29 august 2022, lucrările de reabilitare au fost, în sfârșit, reluate.

Deși administrația locală a avansat de mai multe ori diferite termene privind reluarea lucrărilor și chiar finalizarea lor, timp de doi ani nu s-a întâmplat nimic, în afară de cositul ierbii și al bălăriilor care năpădiseră centrul.

Lugojenii din zonă, cei mai afectați de sistarea lucrărilor, dar nu numai ei, au tot așteptat, de la o zi la alta, să se miște ceva, dar nimic. Motivele invocate de noua conducere a Primăriei Lugoj: lipsa avizelor și prețul exagerat al lucrărilor conform proiectului inițial: 5.817.221 de lei.

Imediat după alegeri, primarul de atunci, Claudiu Buciu, a reziliat contractul și a început demersurile pentru obținerea avizelor și executarea lucrărilor din subteran. Dar rezilierea i-a costat pe lugojeni peste un milion de lei, bani care au fost dați constructorului, pentru lucrările executate până la rezilierea contractului.

Cu alte cuvinte, spargerea centrului și înconjurarea lui cu un gard de sârmă i-a costat pe lugojeni peste un milion de lei. Dacă la această sumă, le adăugăm și pe cele ce se vor cheltui de acum încolo, se pare că se ajunge tot la acel preț exagerat de 5.817.221 de lei. Bună afacere! Bulgărească.

Cum tot afacere bulgărească poate fi considerată și cumpărarea ruinelor de pe insulă, când, cu aceeași sumă s-a putea repune în funcțiune ștrandul, care este lăsat să se ruineze.

Dar să revenim la lucrările din centrul orașului, care au fost, în sfârșit, reluate. Deocamdată, însă, câțiva muncitori de la Reșița au săpat cu excavatorul un șanț pentru montarea branșamentelor la rețeaua de gaz.

„S-a început cu devierea traseului de branșamente pentru gazele naturale. E o firmă din Reșița, SC Calor Grup SRL, care lucrează deja la branșamentele de gaz. După această intervenție, urmează ca societatea Meridian să execute lucrările de branșare la noua rețea de apă și de înlocuire a vechii magistrale care străbate centrul. Urmează proiectarea și obținerea avizelor, care durează destul de mult. Nu cred că vom termina în acest an, dar e important că am reluat lucrările”,

a declarat Bogdan Blidariu, primarul interimar.

Da, e adevărat, iată că edilii noștri încep să spună adevărul: lucrările nu se vor finaliza în acest an. Dar cu cei câțiva muncitori pe care îi are firma din Reșița, cu cei trei pe care îi are la ora actuală Meridian-ul (pentru branșamente și deranjamente la rețea de apă), cu alți câțiva de la Enel (pentru că și ei trebuie să intervină), se pare că lucrările în subteran vor mai dura vreo doi-trei ani.

Atunci, centrul va arăta exact așa cum arăta înainte de începerea acestor lucrări. Abia apoi vor putea începe cu adevărat lucrările de reabilitare a centrului istoric al orașului nostru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.