Aproape 90% din pariurile sportive se vor face online

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Câțiva oameni aflați pe poziții de top în industria jocurilor de noroc și cea tehnologică au declarat că aproape 90% din pariuri vor fi plasate pe telefon sau internet în următorii zece ani.

Liderii s-au intâlnit, în prima săptămână a lunii iunie, la East Cost Gaming Congress în Atlantic City și au declarat că progresele tehnologice împing pariurile sportive din ce în ce mai mult spre mediul online.

De când Curtea  Supremă a legalizat pariurile pariurile în toate statele în urmă cu un an, orașul New Jersey a încasat aproape trei miliarde de dolari din pariurile sportive. În jur de 80% din aceste pariuri au fost plasate online.

Se îndreaptă pariatul sportiv către mediul online?

Într-o discuție de la acea conferință, directorii de companii au mai spus că acest procentaj va crește în circa cinci ani. Moti Malul, directorul executiv al NeoGames, o companie multinațională care oferă tehnologie de internet pentru jocuri de noroc și loterie, a spus că mai bine de 90% din pariurile din SUA se vor face pe mobil în următorii zece ani. Acesta a spus că „inovația ne va duce într-acolo” și că „Cine știe cum va arăta mobilul în zece ani de acum încolo?”.

Parikshat Khanna, directorul executiv al unei case de pariuri din Nevada, a susținut cele spuse de Moti Malul: „Viitorul pariurilor sportive este în telefonul mobil.” Când casa de pariuri pe care o reprezintă a lansat aplicațiile online de pariuri, în 2009, „se presupunea că jucătorul vrea să stea în casa de pariuri două, trei ore și să se uite la meci”, a mai spus Khanna. Dar, doi ani mai târziu, deja 60% dintre pariurile primite de agenția de pariuri sportive erau plasate online.

Chiar și Itai Pazner, unul dintrei cei mari CEO din industria cazinourilor, care a fost participantul cu cele mai mici așteptări de la această conferință, a estimat, totuși, că cel puțin pariuri vor fi pariuri sportive plasate online.

„Opțiunea societății pentru telefonul mobil este evidentă”, a declarat David Rebuck, directorul de le New Jersey Division of Gaming Enforcement. „Dacă ignorăm această opțiune, vom avea probleme. Clienții vor dori acces prin telefon mobil și îl vor găsi pe piața neagră, cu siguranță.”

Dan Shapiro, vice-președinte strategic pentru dezvoltarea afacerilor la o casa de pariuri internationala, a spus că piața a decis deja că își dorește să fie prezentă în online: „Acesta este modul în care se mișcă lumea.”

David Cordish, ale cărui companii dețin cazinouri în Maryland și Pennsylvania, nu este de acord cu ideea ca pariurile sportive să fie aduse în online: „Vă luptați pentru un client din eter. Ar trebui să construim facilități propriu-zise, care să atragă clienții”.

În ciuda prezicerilor încurajatoare, în America, pariatul sportiv de pe telefonul mobil s-a dovedit a fi greu de aprobat în mai multe state. Dacă vorbim despre pariuri sportive în România, acestea sunt plasate atât la casele fizice de pariuri, cât și online, de pe telefonul mobil. Pe internet găsești ușor o agenție de pariuri sportive online.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.