Apartamente de închiriat în Brașov – Îți poți schimba când vrei furnizorii de gaze și curent

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Apartamente de închiriat în Brașov sunt destule. Doar că majoritatea sunt în regim hotelier. Totuși, pentru cei care oferă sau caută apartamente de închiriat în Brașov și în țară, au apărut anumite facilități legislative.

O nouă procedură face posibilă schimbarea furnizorului de gaz și curent, pentru apartamente de închiriat în Brașov și nu numai.

Ce ai de făcut dacă ai sau cauți apartamente de închiriat în Brașov

Autoritățile din domeniul energiei au stabilit o procedură mai simplă pentru schimbarea furnizorului de curent și gaze. Așadar, dacă oferi apartamente de închiriat în Brașov sau în restul țării, ai posibilitatea să reduci costurile, alegând furnizorul potrivit. Noua procedură se aplică atât pentru schimbarea furnizorului de energie electrică, cât și a celui de gaze naturale.

Totodată, s-au stabilit și noi termene pentru liberalizarea totală a piețelor de energie. Noua procedură unică stabilește pașii ce trebuie urmați de consumatori pentru schimbarea furnizorilor de curent și gaze. Se găsește în Ordinul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) nr. 234/2019. Aceasta permite celor ce doresc să schimbe furnizorul de energie electrică sau a celui de gaze naturale să facă acest lucru foarte simplu. Trebuie doar să depună o cerere la noul furnizor. Iar acesta se va ocupa de toate detaliile. Schimbarea efectivă se face în maximum 21 de zile.

Prețul contează

Noua metodologie unică extinde procedura utilizată în trecut pentru schimbarea furnizorilor de curent și gaze. Procedura este acum simplă și nu implică mult efort din partea consumatorului. În trecut, nu exista un termen clar în care se putea face schimbarea furnizorului. Exista doar preavizul pe care trebuia să-l acorde consumatorul care dorea schimbarea. Mai exact, acesta trebuia să anunțe furnizorul cu 30 de zile înainte că dorește rezilierea contractului.

Legat de tarifele reglementate, Ordonanța de urgență nr. 1/2020 stabilește, printre altele, și datele până la care se aplică prețurile reglementate la energie electrică și gaze naturale. Mai exact, tarifele pentru livrarea de energie electrică se mai folosesc până la 31 decembrie 2020. Iar cele pentru gaze, până la sfârșitul lunii iunie. După aceste date, vor fi doar prețuri cu valoare stabilită de mecanismele pieței libere.

Despre admin 6348 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.