Premieră în Japonia! O româncă numită în conducerea Agenţiei Spaţiale Nipone

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Românca Aurora Simionescu scrie istorie în Japonia. Tânăra în vârstă de 33 de ani, fostă studentă a Universităţii Jacobs din Bremen, a fost numită Associate Professor la Agenţia Spaţială Japoneză JAXA, fiind prima non-japoneză care obţine această funcţie.

Aurora, unul dintre cei 13 români incluşi în topul celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Sud, a declarat că vrea să-şi împingă limitele proprii cu fiecare zi ce trece.

Interesul pentru cercetarea spaţiului a început în momentul în care a citit o carte a unui om de ştiinţă american despre astronomie, pe când era încă adolescentă. Al doilea factor crucial a fost faptul că a absolvit Universitatea Jacobs din Bremen. „Încerc să împing limitele cunoaşterii mele, câte puţin în fiecare zi. Asta e provocarea mea. Fără încurajarea, susţinerea şi entuziasmul profesorilor mei aş fi ales, probabil, o altă carieră. A fost una dintre experienţele cele mai importante din viaţa mea”, susţine ea.

Pe blogul ei, earthinpink.com, Simionescu vorbeşte despre Cosmos. A postat şi diverse fotografii, atât din spaţiu cât şi de pe Pământ, dorind să captureze, în acelaşi loc, atât frumuseţea din Univers cât şi cea de pe mica noastră planetă. Ea îşi doreşte să încurajeze şi tinerii din România să îşi urmeze propria cale şi să îşi aleagă propria carieră, chiar dacă cea pe care şi-o doresc nu e una tradiţională.

„Vreau să îi ajut şi pe alţii să îşi descopere pasiunea şi să o urmeze, asta e marea mea motivaţie”,

a mai spus astrofizicianul român.

În 2015, era pe lista celor 100 de lideri ai inovaţiei din Europa Centrală şi de Est, în cadrul ediţiei a doua a proiectului New Europe, organizat de Res Publica alături de Visegrad Fund, Google şi „Financial Times”. Astrofiziciana a făcut parte dintr-o echipă de cercetători care au putut observa pentru prima dată unul din filamentele de gaz care leagă roiurile de galaxii, filamente a căror existenţă fusese dedusă doar teoretic. Din septembrie 2018, îşi continuă activitatea în domeniul cercetărilor spaţiale la Institutul Olandez pentru Cercetări Spaţiale SRON. Este pasionată de călătorii, fotografie şi dans.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.