ANL a recepţionat 32 de locuinţe pentru tineri

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook,
ne poți citi pe
Telegram și Google News

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepționat, în orașul Deta (jud. Timiș), 32 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii.

Locuințele (2 garsoniere și 30 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada George Enescu, pe un regim de înălţime P+3E (parter+3 etaje), valoarea investiției fiind de 6.249.346,71 lei (inclusiv TVA).

Până în prezent, în județul Timiș, ANL a finalizat, în cadrul aceluiași program, 929 de unități locative în localitățile:

  • Timișoara (378 de unități locative);
  • Jimbolia (130 de unități locative);
  • Lugoj (187 de unități locative);
  • Făget (56 de unități locative);
  • Sânnicolau Mare (30 de unități locative);
  • Recaș (30 de unități locative);
  • Deta (118 unități locative).

***

Programul de construcții de locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenției de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriași, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituții financiare autorizate, inclusiv cu garanția statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanțării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), din bugetele locale, precum și din alte surse legal constituite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.