Andrei Carauș, câștigătorul premiului de 10.000 de euro la Gala Blood Fight League, ediția I: „Am venit flămând”

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Gala de MMA Blood Fight-League desfasutata la Sala Constantin Jude din Timisoara, Sambata 25 Septembrie 2021, ©Cornel Putan

Andrei Carauș (22 de ani), din Chișinău, este marele câștigător al premiului de 10.000 de euro la Gala Blood Fight League, ediția I, desfășurată, sâmbătă, 25 septembrie, la Sala Olimpia – „Constantin Jude” din Timișoara.

Supranumit Young Killer, Andrei Carauș este revelația MMA-ului. Sportivul din Chișinău a reușit să câștige 3 lupte grele și să încheie seria victoriilor cu un K.O. demn de Galele UFC. Totul cu gândul la CEC-ul fabulos oferit de organizatori: 10.000 de euro, probabil cel mai mare premiu pus la bătaie, vreodată, într-o gală de MMA desfășurată în România!

„M-am antrenat 3 luni, zilnic, dimineața și seara, sâmbăta și duminica. A meritat, după faptă și răsplată.

Da, știam că austriacul este bun (Bogdan Grad – n.r), îl simțeam, îi simțeam energia. Asta s-a văzut în a 3-a rundă disputată cu el, când am primit un picior… bun. Dar m-am restabilit.

Sincer, nu m-am gândit ce voi face cu premiul câștigat. Sunt foarte mulți bani! Până acum, cele mai mari sume încasate de mine au fost de 300, 500 de euro. În primul rând, o parte din bani se vor duce spre antrenor, el m-a ajutat, a fost lângă mine la bine și la greu. 10-15 procente vor pleca sigur spre el. Le merită și îi mulțumesc! Apoi, voi aloca o parte din bani familiei, pentru mine este pe primul plan. După care, o să investesc în mine. Aș merge într-un camp serios, de exemplu în Thailanda. Vreau să fiu mai bun, să vin și în martie, la a doua ediție Blood Fight League. Este cel mai mare premiu în bani pe care l-am câștigat în toată cariera mea. Personal, eu nu am multă practică pe MMA PRO, am experiență foarte bună la amatori. Am lucrat însă foarte mult, m-am antrenat. Am venit flămând, flămând cu totul, ca să mușc din ei (râde – n.r)”, a declarat Andrei Carauș, câștigătorul primei ediții Blood Fight League.

Gala Blood Fight League din Timișoara, prezentată de luptătorul Cristian Mitrea, a început cu evenimentul de grappling, la care au participat: Marius Florin Șpac, Dumitru Ceban, Raul Cofan, Iulian Bortan, Eduard Orac, Rareș Popescu, Radu Zarioiu, Alin Moathamed.

Premiul de 1.000 de euro, oferit de organizatori, a fost câștigat de Ceban Dumitru, din Republica Moldova.

Seara incendiară a continuat cu evenimentul de MMA. În cușcă s-au luptat: Darius Betean vs. Bogdan Grad, Cristian Iorga vs. Nicolae Hantea, Aurel Răsteanu vs. Alexandru Mezei și Andrei Carauș vs. Robert Kertesz.

Dintre cei 8 luptători, în semifinale s-au calificat: Bogdan Grad (Austria), Andrei Carauș (Republica Moldova), Cristian Iorga și Aurel Răsteanu.

Grad și Carauș au făcut spectacol total! Brad Pickett și Luke Barnatt, foste staruri UFC sosite la Timișoara special pentru a comenta, în regim de live stream, această gală, au fost impresionate de show-ul oferit de favoriții serii.

„Este un meci de finală UFC. Nu-mi vine să cred ce fac băieții ăștia la Timișoara, în România”, comentau cei doi.

Au urmat Cristian Iorga și Aurel Răsteanu, luptă câștigată de Iorga.

Apogeul serii a fost atins spre miezul nopții, când în cușcă au intrat, în finala piramidei MMA: Cristian Iorga (Club Agon – București) și Andrei Carauș (Club Barbarosa School – Chișinău).

Meciul a fost câștigat de Andrei Carauș, în runda a 2-a prin K.O, după o serie de lovituri puternice încasate de Iorga, oprite prin intervenția arbitrului.

Gala în sine, meciurile, spectacolul care a fost la prima ediție Blood Fight League, sincer, au fost peste așteptările mele. Am trăit emoții foarte mari, pe care le trăiam atunci când aveam eu meciuri.

Seara a început cu o piramidă de grappling, care m-a surprins. Cel mai mic dintre sportivi, de 68 de kilograme, a fost practic cel mai bun, dar, din păcate, a pierdut în finală cu sportivul din Republica Moldova care a și câștigat.

La Gala MMA meciurile au fost, puțin spus spectaculoase, au fost WOW! Cel mai tare meci al serii, zic eu, a fost cel al lui Andrei Carauș și Bogdan Grad. A fost de TOP, mi-au spus-o și cei de la UFC: Brad Pickett și Luke Barnatt. Brad Pickett a zis că de mulți ani nu a mai văzut un meci atât de spectaculos. Cuvintele lor mi-au dat și mai multă încredere în mine și în Gala aceasta.

Deși Andrei Carauș era 1-0 MMA PRO și are o față de copil care nu inspiră prea multă duritate, aseară am realizat că aparențele înșală. În spatele acelui chip de copil, practic, se ascundea o „bestie” care a rupt tot ceea ce a putut, în cușcă. Îl felicit și, probabil, va avea șanse să colaboreze, pe viitor, cu vedetele UFC prezente la gală – Brad Pickett și Luke Barnatt.

Îi felicit pe cei de la Barbarosa School, din Republica Moldova, care au reușit să câștige atât piramida de grappling, cât și piramida de MMA. Mă bucur că cele două CEC-uri au ajuns la ei, pentru că le știu situația și știu că acești bănuți îi vor ajuta și stimula foarte mult și, probabil, că mă vor ține minte toată viața pentru ocazia oferită.

A fost o seară reușită pentru toți luptătorii și toți iubitorii MMA-ului. Prima ediție Blood Fight League a avut succes. Am putut arăta ce valori avem în MMA-ul românesc, pe care mulți nu le vedeau.

Ne bucurăm că această Gală a putut avea loc, într-un final. Miercuri s-a anunțat de la Guvern că orașul Timișoara este în zonă roșie și de vineri vom avea primele restricții, din cauza pandemiei, cu închiderea totală de la ora 20:00, iar lumea s-a speriat, probabil, iar noi nu mai știam dacă Gala urma să mai aibă loc și în ce condiții. Ulterior, ne-am bucurat când a venit reglementarea de la Guvern, în care se spunea că se renunță la carantina de weekend.

După o săptămână de relaxare, începem să lucrăm la organizarea celei de-a doua ediții Blood Fight League. Promitem meciuri spectaculoase și sportivi valoroși”, spune Alin Chirilă, campion european MMA PRO și deținător a două titluri MMA, dar și unul dintre organizatorii Galei.

Blood Fight League va organiza anual un șir de evenimente. Următorul eveniment Blood Fight League este programat în martie 2022, când vor avea loc preliminariile ediției a II-a pentru marea gală MMA din septembrie 2022.

Gala B.F.L. s-a desfășurat sub patronajul Federației Române de Kempo. Accesul publicului în sală a fost limitat, la 30% din capacitate, respectându-se astfel măsurile de prevenire și limitare a răspândirii transmiterii virusului SARS-CoV-2 impuse de lege.

Gala B.F.L a fost transmisă live de SportExtra, la tv și online. De asemenea, evenimentul a fost transmis și pentru fanii internaționali prin pay-per-view (PPV). Acțiunea a început la ora 6 P.M (România), 5 P.M (Austria), ora 4.P.M (Anglia) și 11 A.M (America).

Sponsorii principali ai evenimentului au fost: Blood Fight League, EUP Delivery și Federația Română de Kempo.

Parteneri: SportExtra (tv și online), Fratelli – Lounge Concept, Iabilet.ro, Primăria Municipiului Timișoara, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, Nora, Rich Energy, Uniworld Media, Amun Aroma, Hotel Delpark, Dacorum MMA Equipment, Vitabolic.

Credit Foto: Blood Fight League

Despre admin 6441 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.