Dunca sapă după bani pentru ruinele din Herculane, dar dă peste procurorii DIICOT

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nici măcar la Bruxelles nu s-a găsit vreo soluție pentru înlăturarea paraginii din Băile Herculane, iar soluția lui Romeo Dunca se lovește de sechestrul pus de DIICOT după jaful din stațiune. Bijuteriile arhitectonice de pe Valea Cernei sunt gata să se prăbușească în fața dezinteresului.

„Statul nu poate să cumpere obiective și să bage bani în ele, cel puțin nu în Caraș-Severin. Nici Consiliul Județean și nici Primăria Băile Herculane nu sunt atât de potente financiar încât să-și permită să cumpere un obiectiv și să-l pună în valoare. Obiectivele importante asupra cărora există interes sunt câteva și alea sunt cu terenurile blocate. Băile Imperiale au o problemă cu terenul și cu anexele”,

a precizat Romeo Dunca pentru expressdebanat.ro. Șeful administrației publice locale se referă la Băile Neptun, clădirea emblematică din centrul istoric al stațiunii, peste Cerna, o clădire impunătoare pe care doar câțiva tineri inimoși au reușit să o țină în picioare.

„ONG-ul respectiv a putut interveni la conservarea clădirii, pentru că pe ei nu îi interesează că terenul este al unei persoane private și este sechestrat de către DIICOT. Noi am avut o discuție cu proprietarul și i-am spus că dorim să cumpărăm terenul și ne-am blocat pentru că intenția de a vinde trebuie să înceapă de la persoana fizică respectivă. Nu este închis drumul, mai avem o rundă de discuții cu proprietarul terenului. Există însă acel litigiu din cauza căruia nu poate să beneficieze de sumele pe care le-ar obține de la noi. Fără acceptul DIICOT-ului nu se poate, iar DIICOT nu eliberează acest teren. Cel mai bine ar fi să închidă DIICOT-ul, pentru că sunt 20 de ani de când ne chinuim. Dacă se deblochează, renovăm băile, pentru că există variantă de finanțare, am identificat-o!”,

a mai precizat Dunca. Băile Neptun sunt astăzi proprietate a Primăriei Băile Herculane, însă terenul de sub clădire îi aparține lui Valeriu Verbițchi, personaj-cheie într-un dosar instrumentat de DIICOT privind devalizarea societății care administra întreaga infrastructură hotelieră și turistică din stațiune.

(N. S.)

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.