Este sau nu avantajoasă numărarea cărților la blackjack?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Numărarea cărților este una dintre puținele modalități de a câștiga un avantaj la cazino. Tehnica este folosită de zeci de ani și i-a îmbogățit pe mulți jucători.

În zilele noastre, numărarea cărților este mai ușor de învățat ca niciodată. Poți găsi o gamă largă de resurse pe acest subiect și poți învăța rapid elementele de bază în nu mai mult de 15 minute.

Dezavantajul tuturor acestor informații publice este că furnizorii de jocuri de noroc cunosc toate aceste strategii și, în timp, au găsit diferite variante prin care să elimine posibilul avantaj al jucătorilor. Prin urmare, este de greu de prevăzut dacă strategia va avea sau nu succes în cazul tău. Este important să ai în vedere că numărarea cărților este posibilă doar în cazul în care mergi la un cazino terestru. În niciun casino online nu este posibilă această tehnică deoarece cărțile sunt amestecate virtual.

Cum funcționează numărarea cărților?

Blackjack oferă zeci de sisteme de numărare a cărților care variază în funcție de complexitatea lor și de marginea propusă a casei. Totuși, dacă abia ai început să înveți această tehnică, atunci cea mai potrivită alegere pentru tine este Hi-Lo. Asta deoarece această strategie oferă amestecul perfect dintre un avantaj solid și o structură simplă.

Primul lucru pe care ar trebui să-l știi este diferitele grupuri de cărți pe care le numeri. Aceste grupuri, împreună cu valorile lor asociate, includ:

 • Cărți mari (de la A la 10) = -1
 • Carduri neutre (de la 7 la 9 = 0
 • Cărți mici (2 până la 6) = +1

Pentru a număra cu succes cărțile, trebuie să numeri tot ce iese din pachet. Căută o valoare pozitivă (mai multe cărți mari decât cărți mici), astfel încât să ai parte de cote mai bune pentru:

 • Obținerea unui blackjack natural (21 pe primele două cărți)
 • Dealerul ieșind din afară (mai multe cărți mari îi fac să pară frecvent)
 • Numărul tău de-a lungul întregului pachet se numește „număr de alergare”. Vrei să-l transformi pe acesta din urmă într-un adevărat număr de multi-punte.

Iată un exemplu:

 • Numărul de alergări este +6.
 • Estimează că rămân trei punți.
 • 6/3 = +2 număr adevărat

Ultimul pas către succesul numărării cărților implică să decizi când să îți mărești pariurile. În principiu, vrei să riști minimul mesei până când apare un număr pozitiv.

În acest moment, trebuie să-ți mărești pariurile pentru a profita de numărul pozitiv. Iată o metodă bună pentru a face acest lucru:

Stabilește pariul minim al mesei (de exemplu, 5 RON).

Selectează o dimensiune a unității care este de 5 ori pariul minim (de exemplu, 25 RON).

Află numărul real (de ex. +4).

Scade 1 din număr (4 – 1 = 3).

Înmulțește dimensiunea unității cu acest număr (25 x 3 = 75)

Ar trebui să pariezi 3 unități (75 RON) pe mână.

Distanța dintre minimul mesei și pariurile crescute este cunoscută sub numele de „spread bet”.

De ce este atât de populară numărarea cărților?

Numărarea cardurilor nu este singura modalitate de a avea un avantaj în fața cazinoului. Cardarea găurilor și urmărirea aleatorie sunt încă două metode care îți pot aduce profituri.

Cu toate acestea, numărarea cărților este cu siguranță cel mai faimos mod de a bate casa. Iată câteva motive pentru care oamenii sunt atât de fascinați de această strategie de joc avantajoasă.

 • Profituri pe termen mediu și lung

Numărarea cărților împarte un lucru în comun cu alte metode legitime din sfera jocurilor de noroc: oferă profituri garantate în timp.

„În timp” este fraza cheie aici. Această strategie nu garantează câștigurile pe termen scurt, dar oferă profituri pe termen lung atunci când este efectuată corect.

Cât de mult câștigi cu numărarea cărților depinde de diverși factori, inclusiv de regulile jocului, nivelul de calificare și norocul pe care îl ai în acea zi. Totuși, în circumstanțe rezonabile, te poți aștepta la câștiguri.

 • Relativ ușor de învățat

Numărarea cărților are un avantaj imens în comparație cu alte tipuri de tehnici deoarece este destul de ușor de învățat. Secțiunea acoperită anterior prezintă elementele de bază despre ceea ce trebuie să știi pentru această modalitate de a avea un avantaj în fața cazinoului. Desigur, trebuie să exersezi pentru a executa perfect strategia.

Dar nu ai nevoie de o diplomă MIT sau Harvard pentru a învăța elementele de bază. În schimb, ai nevoie doar de o perioadă scurtă de timp pentru a studia fundamentele tehnicii.

Care sunt dezavantajele numărării cărților?

Să ai un avantaj în fața cazinoului nu este niciodată ușoară, altfel toată lumea ar face asta. Numărarea cărților vine cu propriul set de provocări. Care sunt acestea? Vedem în continuare!

 • O margine mică peste cea a casei

Publicul larg presupune din greșeală că prin folosirea acestei strategii jucătorii au un avantaj considerabil în fața cazinoului. În realitate, însă, chiar și cele mai bune tehnici au doar avantaje mici.

Chiar dacă te pricepi la numărare, vei deține doar un avantaj între 0,5% și 1,5% față de cazino. Poți crește profiturile învățând urmărirea shuffle pe lângă numărarea cărților.

 • Blackjack-ul devine mai volatil

Principalul scop al numărării cărților este de a avea un avantaj pentru câștigarea pariului. Prin creșterea pariurilor atunci când ai un avantaj, vei obține recompense pe termen lung.

Așa cum am menționat mai înainte, vei avea doar un avantaj mic asupra cazinoului. Prin urmare, premiile nu vor fi impresionant de mari. Chiar și cu un avantaj de 1%, poți pierde cu ușurință bani într-o anumită sesiune. Uneori, vei pierde destul de mult!

 • Zero garanții

Nimic nu este garantat în jocurile de noroc, nici chiar atunci când ai un avantaj. Numărarea cărților nu este schema de îmbogățire rapidă care ne este prezentată adesea în filme.

Pentru a câștiga, e nevoie să-ți dezvolți abilitățile, astfel încât să poți executa corect strategia. În plus, ai nevoie și de un buget bun pe care să ai posibilitatea să-l riști.

Concluzie

Numărarea cărților nu este în niciun caz o modalitate ușoară de a câștiga bani. În primul rând, trebuie să fii suficient de bun la această metodă pentru a bate în mod constant casa.Apoi, trebuie să lucrezi la tehnici de camuflaj pentru a-ți masca avantajul.

Chiar și după ce ai devenit foarte bun, trebuie totuși să-ți faci griji cu privire la faptul că oricând cazinoul ar putea să te excludă din joc. În cele din urmă, doar tu poți să decizi dacă numărarea cărților merită într-adevăr tot efortul.

Despre admin 6576 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.