Alți bani, altă distracție: Orașul JAZZ, un alt festival, alți… 244.800 de lei

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nici nu s-a terminat bine Festivalul „Podul de Fier”, că începe un altul: cea de-a treia ediție a Festivalului Orașul JAZZ.

Organizatorii spun că festivalul este organizat de Asociația Trib’Art, că accesul la evenimente este gratuit, că proiectul lor este finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj, dar nu spun cu ce sumă.

Vă spunem noi: cu 244.800 de lei. Vi se pare mult? Vi se pare puțin? Nu asta contează însă. Ceea ce contează este faptul că acești bani sunt luați chiar din buzunarele dumneavoastră.

Nu uitați asta!

Dar pentru că sunt și iubitori de jazz în oraș, nu chiar un oraș întreg cum ar vrea organizatorii, redăm în continuare, integral, comunicatul primit din partea celor care ne vor jezzmeni.

„Iubitorilor acestui gen muzical le-am pregătit trei seri de muzică de cea mai bună calitate, cu invitați de renume internațional, dar și cu artiști îngrăgiți pe plan local. De această dată, întâlnirea cu publicul logojean are loc în Piața Iosif Constantin Drăgan, între 8 și 10 septembrie 2023.

În cele trei seri de festival, vor urca pe scenă artiști din SUA, Franța, Turcia, Bulgaria, Ungaria și România.

Programul concertelor:

Vineri, 8 septembrie 2023:

♦ ora 19:30 – Espresso Martini & Friends

♦ ora 20:15 – JazzyBIT

♦ ora 21:45 – Vasko The Patch Blues Band (Bulgaria)

Sâmbătă, 9 septembrie 2023: l ora 19:30 – David Luca Trio l ora 20:15 – Manuel Rocheman Quartet feat. Rick Margitza (Franța/ SUA) l ora 21:45 – Sanat Deliorman and Her Vienna Band (Turcia)

Duminică, 10 septembrie 2023:

♦ ora 19:30 – Jazz Tribe Quartet

♦ ora 20:15 – Bega Blues Band feat. Matt Pribojszki (Ungaria)

♦ ora 21:45 – Jan Jankeje Gypsy Projekt (Germania)

Educația muzicală este o altă compo-nentă căreia Asociația Trib’Art, în calitate de organizator, i-a acordat de fiecare dată o importanță deosebită. Astfel, copiii și tinerii, ca de altfel oricine vrea să descopere sunetele și istoria diferitelor instrumente muzicale, este binevenit la workshop-urile organizate în fiecare a zi a festivalului. O bună ocazie de a-i cunoaște și pe artiștii care, cu măiestrie, vor cânta la aceste instrumente în cadrul concertelor.

Programul workshop-urilor:

Vineri, 8 septembrie 2023

♦ ora: 18:00 – 19:00 Szabó Csongor – Zsolt – percuție

Sâmbătă, 9 septembrie 2023

♦ ora: 18:00 – 19:00 Johnny Bota – vioară, bass

Duminică, 10 septembrie 2023

♦ ora: 18:00 – 19:00 Lucian Nagy & Florian Nagy – instrumente de suflat

Copiilor le-am pregătit activități captivante și anul acesta: o mulțime de jocuri interactive coordonate de animatori, picturi pe față și un atelier de ceramică susținut de Ana-Maria Stroie.

Pentru că ne plac lucrurile făcute manual, cu multă migală și pricepere, le-am pregătit logojenilor un târg de produse artizanale, ce va fi deschis, în fiecare zi a festivalului, între orele 18:00 – 23:00.

Și, ca să ne păstrăm forțele, vom degusta diverse bunătăți și răcoritoare în zona amenajată în apropierea scenei”.

Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.