Admitere 2020: Înscrierile se fac online. Admitere doar cu rezultatele la Bacalaureat

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Universitatea de Vest din Timișoara organizează admiterea 2020 pe bază de dosare, fără examen, la toate facultățile din cadrul instituției de învățământ superior, cu excepția celor vocaționale – Arte și Muzică.

„Toată înscrierea se face online. Pentru admitere vom lua în calcul doar bacalaureatul, cu diferite ponderi, funcție de note la disciplinele de bacalaureat, de la facultate la facultate. Candidații nu vor fi obligați să vină la facultate mai devreme de 1 octombrie. Acestă formă nu este una ideală, preferăm examenele clasice. Spre exemplu, la Facultatea de Matematică-Informatică un absolvent de liceu va fi admis în baza mediei de la bacalaureat – cu o pondere de 30% și a notei obținute la matematică la bacalaureat – cu o pondere de 70%”,

a declarat prectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea.

El a precizat că în cadrul Universității de Vest Timișoara, admiterea va fi în baza examenului doar la facultățile vocaționale – Muzică și Arte.

Admiterea 2020 va fi pe bază de dosar, fără examen, și la facultățile din cadrul Universității din București, mai puțin Dreptul, variantă valabilă și la Universitatea „Babes Bolyai” din Cluj, care ia în calcul susținerea examenului online, dar nu este exclus ca unele facultăți să opteze pentru varianta admiterii pe bază de dosar.

„Dacă pandemia nu mai impune constrângeri, automat ne întoarcem la varianta tradițională. Nu pot spune elemente concrete, vor fi diferențe foarte mari de la facultate la facultate. Noi am deschis posibilitatea ca examenul să se facă online, suntem pregătiți, sper să nu trebuiască să o facem”,

a spus rectorul Daniel David.

 Nicolae SILADE

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.