A început sezonul columbofil lugojean

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Clubul A.S.C. Porumbelul 1929 Lugoj a început sezonul competițional cu participarea, în perioada 1-3.11.2019, la expoziția internațională organizată în Serbia, orașul Vrsac. Această reuniune columbofilă unește crescătorii înfrățiți din Lugoj cu cei din Vrsac. Menționăm că nu numai columbofili din cele două cluburi sunt înfrățiți, ci și cele două orașe sunt înfrățite cultural și sportiv.

Această participare a clubului a putut fi efectuată datorită sprijinului acordat de Primăria Municipiului Lugoj, în special al dlui prof. ing. Francisc Boldea, primarul orașului. Delegația lugojeană a fost condusă de ing. Mihali Ioan, președintele clubului, arbitru național, și Frățilă Ioan, arbitru.

La această expoziție au participat crescători din 6 țări. Din partea României, reprezentarea a fost făcută de Clubul Porumbel 1929 Lugoj, cu 10 crescători care au expus tot atâtea rase. În urma arbitrajelor au fost premiați cu diplome și cupe următorii participanți, care au obținut titlul de campion la diferite rase:

Gulerat – Mihali Ioan, Albastru de Cluj – Groza Zeno, Gât golaș – Crașovan Gheorghe, Jucător de Botoșani – Mihăiescu V, Berzati de Budapesta – Frățilă I, Ghimpel – Faur Genu, Protopopi – Crîștiu N., Roller de Lugoj, Birgian Ghe., Roller de Lugoj Fronde R., Zburător Baski – Crîștiu Ioan.

„Menționăm ca noi, columbofili de la Porumbelul 1929, participăm la expozițiile programate din timp și nu putem răspunde tuturor invitațiilor. Le urez succes colum-bofililor în continuare și să organizeze o expoziție frumoasă peste 2 săptămâni”,

ne-a declarat președintele Clubului, ing. Mihali Ioan.

Alina DAMIAN

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.