Oamenii străzii, cazați în același loc ca și în anii precedenți

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Adăpostul destinat cazării oamenilor străzii pe timpul nopților geroase va funcţiona şi în acest an la Lugoj în fostul pavilion administrativ al Spitalului Municipal de pe strada Gheorghe Doja. Municipalitatea pune la dispoziţie 15 paturi în camere încălzite. Persoanele fără adăpost vor fi primite în perioada sezonului rece, pe timpul nopţii, şi vor beneficia de o masă de la cantina de ajutor social.

„Ne gândim și la persoanele care nu au adăpost. Redeschidem adăpostul atunci când temperatura scade sub -6 grade. Avem pregătite 15 locuri în incinta spitalului, acolo pe partea stângă unde am eliberat spațiul de câțiva ani. Fiecare dintre instituțiile implicate au fost chemate la Primărie. Am discutat cu ei. Și aici mă refer la Poliția Locală pentru ordine și disciplină, la Salprest pentru curățenie. De asemnea am vorbit cu cei de la Direcția de Asistență Socială și cei de la Spital, pentru că sunt administratorii clădirii, să fie apă, să fie căldură. De la Cantina de Ajutor Social le vom da o masă caldă, un ceai și așa mai departe”,

a declarat Francisc Boldea, primarul Lugojului. Cele mai multe dintre persoanele fără adăpost care au venit anii trecuți la adăpost nu au fost din Lugoj. Aceștia au creat uneori și probleme, însă Poliția Locală va fi și anul acesta la datorie pentru a asigura liniștea, spun autoritățile.
„Au creat probleme în fiecare an, nu doar anul trecut. Unii nu vor să rămână, alții vin de la Caransebeș să doarmă noaptea și se duc înapoi să cerșească în Caransebeș . Alții vin cu trenul de la Timișoara.

Noaptea se cazează, iar dimineața, dacă ninge și îi rugăm să strângă zăpada, toți fug. Sunt și probleme din astea, dar nu are rost să coborâm ștacheta atât de jos încât să ne intereseze comportamentul pe care îl au. E vorba de câteva seri și atunci noi ne-am luat măsuri. Dacă ne ajută și ei cu atât mai bine”, a menționat edilul-șef al Lugojului.
În anii trecuți, în medie, cinci-şase persoane s-au prezentat la adăpost pentru a rămâne peste noapte. Instituțiile responsabile cu buna funcționare a adăpostului pe timp de iarnă sunt Primăria, Direcția de Asistență Socială și Spitalul Municipal Lugoj.

Alina DAMIAN

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.