A început refacerea cârpelilor

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE 

Scriam acum două săptămâni, în această pagină, că drumarii se tot chinuie să cârpească drumurile și că lucrările lor sunt făcute în bătaie de joc. În unele locuri, materialul parcă era aruncat cu lopata, bătut cu picioarele sau lăsat să se așeze sub roțile mașinilor. Nu am înțeles de ce nu s-au plombat străzile în primăvară, sau în vară, nu acum când au venit ploile, când se aproprie iarna, iar zăpada și înghețul vor distruge din nou astfaltul. Cât vor dura aceste lucrări făcute de mântuială și cu întârziere? Doar câteva luni. Apoi, altă cheltuială, altă distracție!

Nu știm cine se face vinovat de situația prezentată, dar credeam că, după 30 de ani și mai bine, edilii noștri, care au tot umblat pe afară, au văzut cum se lucrează acolo și vor face tot posibilul ca și în orașul nostru să fie executate lucrări de calitate. De aceea am și făcut precizarea, tot în rândurile de acum două săptămâni, că reprezentanții administrației locale, cei care criticau la greu fosta admnis-trație că nu e în stare să asfalteze drumurile ca la carte, au ajuns să recurgă ei înșiși la cârpeli. Și adăugam că, fiind veșnic nemulțumiți de alții (de ei înșiși nicidecum), și-au îndreptat nemulțumirile către firma care a executat cârpelile, pe motiv că acestea, cârpelile, nu sunt cârpite bine.

Iată însă că marți, pe când mă întorceam de la serviciu, am văzut din nou drumari și utilaje pe Pasajul Buziașului. Și ce credeți că făceau drumarii? Rașchetau cârpelile! Pe ploaie! Pentru a le cârpi din nou. Probabil tot pe ploaie.

Apropo de ploaie, vă mai spun ca să nu uit: într-o zi pe când ploua cu găleata, am văzut cum un utilaj de curățat străzile curăța pur și simplu bălțile. Nu s-au gândit oare șefii de la Administrare Patrimoniu (sau cum s-o mai fi numind serviciul ăla care își tot schimbă denumirea) că periile acelea care costă câteva sute de euro se distrug? Sigur nu s-au gândit și nici nu au de gând să se gândească, de vreme ce pe propria lor pagină de FB au postat imagini cu textul: „utilajele de măturat stradal sunt zilnic prezente pe diverse artere din oraș” sau „se lucrează indiferent de vreme!”, text care însoțește vreo șapte imagini cu tot atâția măturători stradali care… „mătură” noroiul. Buni supraveghetori, șefii de la Patrimoniu! Îi urmăresc pe angajați cu aparatul de fotografiat. Bine, înțeleg, dar dacă tot îi urmăresc, de ce nu urmăresc să vadă ce și cum lucrează.

Dar să revenim la cârpeli. Aflăm că firma care se ocupă de plombări și care a început refacerea asfaltului abia turnat, o face pe cheltuiala ei. De ce? Pentru că „primarul ales” al Lugojului, adică primarul demis, Claudiu Buciu, a anunțat că „firma nu va primi niciun leu, până când drumurile nu vor fi reabilitate, așa cum scrie în contract. Buciu a atras atenția că lucrările sunt făcute prost și a refuzat plata”. Aici n-am prea înțeles. Cum adică Buciu a refuzat plata? Cum poate un consilier al unui primar interimar să facă plăți sau să le refuze? Nici nu mai știu cine e primarul.

Societatea care a câștigat licitația a început deja să rascheteze asfaltul turnat necorespunzător și pregătește o intervenție în carosabil, chiar în locurile în care s-a intervenit în urmă cu mai bine de o săptămâna. Primăria Lugoj nu va scoate niciun leu din buget pentru plata refacerii lucrării, au anunțat reprezentanțîi municipalității.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.