Câți primari are Lugojul? Un primar ales, un primar demis, un interimar și altul din umbră

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Mărturisesc că am rămas perplex când am citit o știre pe un site local din care am aflat că Buciu a refuzat plata către firma care a executat lucrările de reabilitare a drumurilor din oraș, pe motiv că acestea au fost prost făcute. În știre se spunea că Buciu este primarul ales, de parcă noi nu știam că a fost ales.

De fapt toți primarii sunt aleși, nu sunt numiți. Dar mai știam că a fost demis și că, după ce a fost demis, a devenit consilier personal al primarului interimar, care i-a luat locul, conform legii. Deci, ca să lămurim lucrurile, mă întreb și eu, ca tot omul, cine a decis suspendarea plății către firma care a executat lucrările de reabilitare a drumurilor din oraș?

Buciu, ca persoană fizică sau ca simplu cetățean? Buciu, în calitate de primar ales? Buciu, în calitate de primar demis? Buciu, în calitate de consilier al primarului interimar? Buciu, în calitate de viitor city manager sau Buciu, în calitate de „primar din umbră”? Cine conduce cu adevărat administrația locală? Nu e de mirare că lucrurile merg prost și lucrările și mai prost, de vreme ce nu știm cine conduce orașul.

Oare primarul interimar Bogdan Blidariu nu și-a intrat în atribuții? Oare nu e în stare să decidă ce e mai bine pentru oraș? Nu am prea văzut luări de poziție din partea domniei sale, nici postări pe facebook, nici comunicate, doar câteva semnături pe dispozițiile privind convocarea Consiliului Local al Municipiului Lugoj în ședințe ordinare, extraordinare și „de îndată”.

Cum verdictul final în procesele lui Buciu se tot amână, situația incertă în care se află orașul va mai dura, mult și bine. Gurile rele spun că tocmai primarul ales, adică primarul demis, adică Buciu, consilierul personal al primarului interimar Bogdan Blidariu, chiar el își dorește amânarea cât mai mult a verdictului, pentru că tot el conduce orașul, din umbră, desigur, dar fără a avea nicio responsabilitate în privința deciziilor. Și uite-așa, ne ducem viața într-un oraș european, în care ți-e mai mare dragul să trăiești.

 Nicolae SILADE

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.