530 de copii și 211 părinți din județul Timiș au participat la “Start în educație”

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Timiș 3 mai 2023. 534 de copii cu vârste între 3-6 ani și 211 părinți din 4 comunități defavorizate din județul Timiș, sunt beneficiari ai programului ”Start în educație” – cel mai amplu proiect de educație timpurie din România, derulat de Fundaţia World Vision România şi Fundaţia OMV Petrom. În timpul acțiunilor desfășurate în cadrul proiectului, atât copiii cât și părinții lor s-au bucurat de suportul necesar pentru a facilita accesul la educație în rândul preșcolarilor.

Copiii au primit câte un „Ghiozdănel cu viitor” – un pachet cu resurse educaționale potrivite nevoilor de dezvoltare ale copiilor de grădiniță: rechizite, carte și caiet de lucru, materiale educative STEAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Artă și Matematică), jocuri pentru dezvoltarea motricității și produse de igienă personală. “Ghiozdănel cu viitor” îi va ajuta pe copii să învețe, să-și exprime talentele și să înțeleagă lumea, pentru a fi mai bine pregătiți de intrarea la școală.

Loredana Ciocoiu Director profesor Școala Gimnaziala Nr.1″Theodor Bucurescu” din Sânnicolau Mare: ”Educația se face începând cu rechizitele iar proiectul ”Start În Educație” ne-a arătat că această nobilă misiune se poate realiza cu succes oricând. Am văzut cum deschizând un ghiozdănel poți ajunge la sufletul unui copil și am conștientizat cum, prin gesturile mici, lărgim orizonturile micuților și le oferim posibilitatea de a transforma un vis în realitate.”

La rândul lor, părinții au participat la ”Școala părinților – ateliere de educație parentală”, unde au primit informații și îndrumări valoroase menite să le ofere suport și să îi invețe cum să își susțină copiii în această etapă de dezvoltare. Începând cu luna iunie 2023, părinții vor putea găsi mai multe sfaturi și idei de activităţi, privind utilizarea resurselor din “Ghiozdănel cu viitor” împreună cu copiii lor, pe canalul dedicat Youtube Start în Educație.

Motroc Anca, formator ”Școala Părinților” povestește că ”prin intermediul activităților desfășurate ne dorim să contribuim la consolidarea fondului menit să sprijine forma viitorului acestor preșcolari. Iar acest fond este reprezentat de părinți care, deși reticenți la început, pe parcurs au căpătat încredere și au participa cu plăcere, curiozitate și deschidere. S-au produs adevărate revelații în cadrul întâlnirilor noastre, mulți dintre participanți povestind cum prinși în vârtejul îndatoririlor zilnice nu și-au găsit niciodată răgaz să se gândească la astfel de detalii pe care acum nu doar că le-au identificat și conștientizat ci și-au propus să le schimbe.”

După această întâlnire și aceste informații mi-am dat seama că nu stau suficient lângă fetița mea. O să fac acasă un plan pe care o să-l respect. Astfel fetița nu o să se mai simtă neglijată

a declarat mama Dariei.

 Start în educațievine în sprijinul a 60.000 copii cu vârste între 3-6 ani și 10.000 de părinți, selectați din 500 de comunități defavorizate din toată țara. Prin acțiunile implementate, ”Start în educație” are ca principal obiectiv să dezvolte la nivel național un parteneriat solid între profesori, specialiști, părinți, autorități cu scopul de a susține importanța strategică a educației timpurii privind dezvoltarea sănătoasă și armonioasă a copiilor. În această etapă de dezvoltare, în care se pun bazele pentru viitorul copiilor, un rol crucial îl au părinții, care în cadrul proiectului sunt sprijiniți să devină primii educatori ai copiilor lor, cei care dau startul experiențelor de învățare timpurie de acasă, urmând ca apoi la grădiniță să devină un partener educațional de nădejde.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.