5 recomandări pentru a ajunge repede și în siguranță la destinație

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Îți dorești să planifici o călătorie în această perioadă? Analizăm astăzi împreună cele mai importante aspecte de care să ții cont, pentru a ajunge cât mai rapid și în deplină siguranță la destinație.

Chiar dacă noile reguli de călătorie, impuse de criza sanitară globală, ar putea fi percepute drept niște opreliști în calea libertății tale de a călători, poți aborda cu succes aceste neplăceri, atunci când ai la îndemână informațiile corecte.

Iată 5 recomandări de este indicat să ții cont în această perioadă, pentru a ajunge în siguranță și cât mai repede posibil la destinația pe care o ai în plan:

1. Respectă normele de călătorie în contextul Covid-19 

Fără niciun fel de fel de îndoială, dacă vrei să mergi în această perioadă într-o țară străină, trebuie să te pliezi pe legile contextuale de călătorie, impuse odată cu agravarea acestei crize sanitare.

În această situație, informarea corectă este vitală pentru ca tu să poți ajunge acolo unde vrei, călătorind sub incidența regulilor Covid-19 de călătorie.

De la țară la țară, acestea pot presupune: realizarea testelor specifice, înainte și după pătrunderea pe teritoriului unui alt stat, respectarea normelor de siguranță în spațiile publice destinate călătoriilor cu avionul, adaptarea la schimbările în timp real ale prevederilor legale etc

Dacă nu îți asumi acest nou concept de “normalitate”, este imposibil să poți călători în aceasta perioadă, marcată de incertitudini și măsuri suplimentare impuse în timp real de autorități, cu scopul de minimiza pe cât de mult posibil răspândirea noului coronavirus.

2. Găsește cele mai rapide rute către destinație 

Atunci când îți dorești să călătorești rapid către un loc dintr-o țară străină, ofertele sunt variate, iar criteriile de alegere se pot construi pe concepte precum: numărul de escale, compania aeriană, perioada (din zi, săptămână, lună, an) în care se realizează zborul.

Ține cont de toate acestea pentru a găsi cea mai convenabile varianta de bilet, iar în acest caz “convenabilă” nu înseamnă neapărat și “cea mai ieftină”, atunci când timpul este o resursă prețioasă, de care dorești să profiți din plin.

3. Încearcă să ajungi cât mai din timp la aeroport

Dacă încă nu ai mai călătorit până acum cu avionul, această experiență începe de fiecare dată cu timpul petrecut în aeroport, până la îmbarcarea propriu-zisă în aeronavă. Te așteaptă o serie întreagă de etape prin care va trebui să treci, iar dacă nu aloci suficient timp pentru acest pas incipient al călătoriei, riști să nu mai ajungi deloc la destinație.

Așadar, pleacă din timp de acasă către aeroport, mai ales atunci când trebuie să tranzitezi orașul la o ora aglomerată din zi. Pentru a evita coada formată la ghiseul de check-in, îți recomandăm să întrebi din timp la punctul de informații cu publicul care este numărul ghișeului pentru cursa respectivă, chiar dinainte de afișarea sa pe tabela de Plecări.

Însă poți avea la dispoziție și opțiunea de a face check-in-ul online, înainte de ziua îmbarcării, sau chiar în aeroport, la terminale specifice acestei etape de îmbarcare. Caută pe net mai multe informații despre această speță.

După check-in, urmează controlul la filtrele de securitate. Pentru a te mișca rapid în această porțiune din aeroport, îți recomandăm sa găsești o coadă cât mai mică și îți pui din timp în tăviță bunurile personale, inclusiv monedele metalice, telefonul, tableta sau bijuteriile.

Apoi, urmează controlul cărților de identitate, în punctul de pe aeroport identificat cu zona de frontieră a țării din care ieși. Există și varianta controlului automat al pașaportului, opțiune ce încă nu este la fel de utilizată ca cea clasică, așadar, poți câștiga și aici timp suficient.

Pentru a afla cum se realizează controlul automat al pașaportului, îți recomandăm să cauți pe net informații valide și actualizate, preferabil, pe platformele autorităților în domeniu.

După ce ai trecut de acest pas, îndreaptă-te către zona porții de îmbarcare pentru zborul tău  și așteaptă până când aceasta se deschide. Poți petrece timpul rămas în zona galeriilor duty-free, dar mare atenție la ceas.

4. Evită perioadele aglomerate pentru a călători

Crăciunul, Paștele și perioadele vacanțelor de iarnă și vară sunt cele mai aglomerate perioade din an, intervale de timp care se pot produce o mulțime de situații neplăcute pentru călători.

De la amânări ale zborurilor, cauzate de condițiile meteo, până la neplăcerile determinate de fenomenul „overbooking”, perioadele aglomerate pot fi de multe ori problematice pentru obiectivele de călătorie pe care ți le-ai propus.

Îți recomandăm să alegi bilete de avion ieftine în alte perioade din an, către destinații în care te poți bucura de vacanța pe care o meriți, chiar și în luni ale anului atipice pentru vacanța de iarnă sau concediul la mare.  

Fii în permanență atent la toate opțiunile de călătorie 

Este esențial să ai mereu la îndemână un “plan B” de călătorie, atunci când trebuie să ajungi la o anumită destinație, într-un interval de timp cât se poate de scurt. De aceea, în astfel de condiții, prezența ta pe o platformă online cu bilete de avion ieftine sau cu oferte last minute, este mai mult decât recomandată.

Dar așa cum spuneam și la început, atunci când te grăbești și vrei să călătorești în siguranță, prețul poate deveni un criteriu de alegere mai puțin important, evident, din cauza unui anumit context.

„Cea mai rapidă cursă” poate conta mai mult în anumite condiții, așadar, un site de booking, avut la îndemână în telefon, este ceea ce îți recomandăm, dacă te presează timpul.

Ține cont de toate recomandările descoperite în acest articol, pentru ca fiecare cursă cu avionul pe care o realizezi să se desfășoare în condiții de siguranță deplină și cât mai rapid posibil!

Despre admin 6705 articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.