5 piese de mobilier necesare într-o baie

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/1AF5hP6F4tI

Băile sunt spațiile în care ar trebui să domnească eleganța și confortul, iar aceste lucruri pot fi obținute prin amenajarea interioară și prin implementarea corectă a pieselor de mobilier. Astfel, dacă vrei să te bucuri de o baie confortabilă, din care să nu îți lipsească nimic, iată câteva elemente de mobilier cu adevărat necesare în acest sens.

Baza pentru lavoar

Din ce în ce mai prezente în băile moderne, lavoarele au nevoie de suprafețe pe care să sprijine, pentru a oferi un maxim de utilitate. Pentru aceasta vei avea nevoie de corpuri de bază pentru lavoare, similare măștilor pentru chiuvete.

Diferența însă este aceea că aceste corpuri de bază sunt mai stilate și au funcționalități mult mai bune, pentru că oferă spații delimitate perfect, precum sertare sau dulapuri în care poți chiar să depozitezi articole de baie sau obiecte de igienă.

Dacă vrei să vezi câte opțiuni ai în acest sens, poți intra aici pentru mobilier de baie care să corespundă perfect cerințelor tale.

Un dulap pentru prosoape

Pentru multe persoane ideea de a avea un dulap în baie poate creea reticență. Totuși, băile moderne aduc în discuție necesitatea de a beneficia de un confort sporit, iar acest lucru înseamnă să ai la îndemână toate elementele necesare în intimitatea băii tale.

Dacă ai o baie mică, atunci un dulap de tip soldat sau un dulap cu montaj peste mașina de spălat poate fi o soluție eficientă. În același timp, în băile mai ample poți opta pentru comode și mobilier suspendat, care să confere eleganță camerei și care să îi sporească utilitatea.

Polițe și etajere

Unele tipuri de obiecte nu trebuie ascunse în sertare sau dulapuri, ci din contră, lăsate la vedere. Decorațiunile, plantele de cameră sau articolele de igienă pot fi dispuse pe polițe, pentru a obține un aspect cât mai deosebit în baie.

Este recomandat să iei în calcul stilul băii și să alegi elementele de tip poliță sau etajeră în conformitate cu acesta. Băile moderne sau clasice vor necesita folosirea polițelor din piatră naturală, în vreme ce stilul rustic va avea nevoie de polițe din lemn. În cazul stilului industrial, acesta este deosebit de permisiv, așadar vei putea utiliza elemente metalice și lemn, într-o conlucrare cât mai estetică.

Dulapul pentru medicamente

Pentru a ține la distanță de ochii curioși ai copiilor medicamentele familiei, baia este cel mai bun spațiu pentru depozitare. Este nevoie însă să folosești dulapuri pozitionate pe perete și dotate cu oglinzi, pentru a amplifica lumina cât mai mult.

Dulapurile cu oglinzi te ajută de asemenea și în amenajarea corectă a spațiului, deoarece nu vei mai fi nevoit să amplasezi o oglindă pe perete, ci o vei folosi chiar pe cea cu care sunt dotate ușile dulapurilor.

Poți opta de asemenea pentru dulapuri cu sisteme de iluminare, cu senzori care aprind luminile atunci când percep mișcarea sau cu benzi de iluminare care se pot monta sub corpul de mobilier.

Mască pentru chiuvetă

Pentru că am menționat lavoarele, este important să vorbim și despre măștile ce pot fi folosite pentru chiuvetele uzuale. Acestea trebuie să fie alese în funcție de tipul chiuvetei și de spațiul pe care îl ocupă aceasta. Unele tipuri de mobilier de tip mască permit accesul sub chiuvetă, astfel încât să poată fi remediate defecțiunile sau alte probleme ce pot apărea pe parcurs la nivelul instalației sanitare.

Aceste corpuri de mobilier sunt deosebit de importante pentru aspectul băii, așadar trebuie luate în considerare și alese în funcție de spațiu, culoare sau stil. Discută cu un designer de interior care să te ajute să îți amenajezi baia cu bun gust, alegând în acest sens obiectele de mobilier potrivite!

Despre admin 6701 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.