Consult oftalmologic sau consult optometric? Care este deosebirea dintre ele?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursă foto: US News Health

Uneori se creează o confuzie între ceea ce reprezintă consultația optometrică și cea oftalmologică. Acest lucru se întâmplă din cauza lipsei de informații despre acești termeni, motiv pentru care vei regăsi mai jos câteva detalii esențiale despre deosebirea dintre cele două tipuri de consultații.

  • Specialistul în oftalmologie este persoana care a absolvit facultatea de medicină, deci este cadru medical, care în urma consultului pacienților stabilește un diagnostic al afecțiunilor oculare. Oftalmologul realizează un control medical complet al ochilor, care presupune folosirea instrumentelor pentru determinarea acuității vizuale, pentru măsurarea tensiunii intraoculare, sau diagnosticarea anumitor patologiii ale ochilor.
  • Specialistul optometrist este specializat în știința optometriei, care măsoară defectele de vedere și încearcă să le corecteze. Este persoana care poate diagnostica și are capacitatea de a prescrie lentile de ochelari și lentile de contact. Un optometrist testează vederea și determină necesitatea unor dioptrii corecte. În urma consultului, acesta prescrie ochelari sau lentile de contact în scopul corectării vederii.

Cum trebuie să decurgă vizita la un specialist optometrist?

Pentru început are loc efectuarea anamnezei, după care se trece la evaluarea vederii din punct de vedere al acuității vizuale. Acest lucru se realizează cu ajutorul mai multor instrumente. Urmare evaluării se stabilește nevoia de dioptrie corectă, se recomandă ochelari de vedere sau lentile de contact. La final, are loc etapa de informare în care se identifică cele mai bune soluții de ochelari de vedere sau înlocuirea celor existenți. Ulterior se stabilește data următorului consult.

Un consult optometric durează aproximativ 30 de minute, în funcție și de nevoile tale de informare.

Așadar, pentru evitarea unei confuzii, concluzionăm faptul că un specialist oftalmolog realizează un diagnostic al patologiilor oculare și depune eforturi pentru tratarea cu ajutorul medicamentelor sau a intervențiilor chirurgicale, în timp ce un specialist în optometrie determină dioptria de care pacientul are nevoie și-l ajută să-și corecteze anumite probleme. Poate face recomandare de ochelari și de lentile de contact.

O altă sarcină importantă a acestui specialist este direcționarea pacientului către un oftalmolog în cazul observării unei anomalii.

Simți că este nevoie să-ți schimbi ochelarii? Consideri că dioptriile s-au modificat de la ultimul consult? Sau, pur și simplu, îți dorești o altă ramă?

Indiferent care este nevoia ta, accesează OptyU.ro pentru programarea unei consultații gratuite. Descoperă gama variată de ochelari de vedere, ochelari de soare, rame de ochelari, lentile de contact, accesorii pentru tine și ochii tăi. Modele și nuanțe pe gustul tău, care te vor atrage de la prima vizită. Înscrie-te pentru a obține consultație în cadrul centrului OptyU cu sediul în Piața Consiliul Europei 2, Iulius Town din Timișoara.

Specialiștii de la OptyU, sunt atenți la nevoile și dorințele tale. Vei putea beneficia în cadrul centrului de o gamă vastă de servicii de optică medicală la cele mai înalte standarde.

Alege să te simți bine, tu, cu tine! Alege să ai încredere în tine! Alege cea mai frumoasă pereche de ochelari!

Sănătatea ochilor noștri este neprețuită. Depinde de noi dacă îi acordăm importanța cuvenită.

Despre admin 6669 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.