La fel ca alte arte pe care un om le poate descoperi de la vârste fragede, și actoria vine cu provocările, dar și cu beneficiile sale numeroase. Actoria, respectiv arta teatrală este recunoscută pentru a contribui la dezvoltarea unor aptitudini și abilități, la depășirea de sine și la o exprimare cât mai frumoasă și mai artistică a propriului eu.
Actoria poate juca un rol esențial în dezvoltarea unui individ, mai ales dacă aceasta este practicată de la vârste mici. Motivele pentru care poți alege teatrul sau actoria ca artă pe care să îi permiți copilului tău să o descopere sunt numeroase, câteva dintre acestea fiind prezentate mai jos.
Actoria ajută copiii să își definească propriul eu și să își exprime emoțiile
Cursurile de actorie oferite de Scoala Bravissimo sunt cele care îți pot ajuta copilul să se descopere pe sine, apoi să își exprime emoțiile și sentimentele, să se elibereze de anumite constrângeri pe care simte că le are, să dea frâu liber imaginației și își definească propriul eu. Actoria este, mai ales pentru copii, o modalitate prin care aceștia pot învăța cum să „lucreze” cu propria persoană, cum să se descopere și în același timp să se elibereze de trăirile ascunse care i-ar putea afecta. În mod paradoxal, chiar dacă este vorba despre a juca roluri, actoria ajută copiii să caute în sinele interior pentru a învăța să se exprime în fața celorlalți sau pentru a-și defini ceea ce trăiesc, ceea ce simt, ceea ce doresc.
Actoria ajută copiii să fie creativi și le dezvoltă imaginația
Urmând cursuri de actorie la Bravissimo, copilul tău va învăța cum să lucreze cu imaginația pe care o are înnăscută, cum să profite de tot ceea ce mintea îi oferă și cum să se exprime în mod creativ pentru a surprinde, pentru a se face plăcut, pentru a se reinventa pe sine și pentru a crea personaje care par reale. Într-adevăr, actoria este o activitate care poate fi distractivă pentru copilul tău, dar în aceeași măsură poate fi vorba despre a fi creativ la momentul potrivit și de a îmbina utilul cu plăcutul pentru a crea formula magică a succesului. A da viață unor personaje pe scenă înseamnă mai mult decât a interpreta un rol. Înseamnă a te descoperi pe tine, a te implica emoțional și a inventa trăiri, emoții, fapte care ajută personajul de pe scenă să pară persoana din realitate. Pe lângă acțiune, actoria se referă și la creație, iar a fi creativ este specificul copiilor. Pe scenă, în lumea actoriei, copiii se pot simți în pielea lor.
Actoria disciplinează copiii și îi determină să dorească performanță
Actoria este, printre altele, și despre disciplină. Nu este vorba numai despre a te exprima liber și a încerca să fii un personaj, ci despre a memora roluri, despre a disciplina copilul în sensul respectării unui algoritm de lucru, despre a-i insufla copilului dorința de a dori să obțină performanțe. Luându-și angajamente în cadrul cursurilor de actorie și realizând sarcinile care îi sunt desemnate, acesta va reuși să învețe ce sunt autodisciplina și disciplina, cum se pot obține rezultate prin muncă și eforturi dedicate și cum poți ajunge recunoscut îmbinând pasiunea, cu munca și cu dedicarea pentru o anumită meserie.
Atunci când urmează cursuri de actorie de la vârste mici, copiii au posibilitatea de a face cunoștință cu toate cerințele și rigorile acestei meserii din perioada în care își pot modela personalitatea și în care se pot reinventa. Copiii pot adăuga un strop de imaginație și creativitate în tot ceea ce fac, iar acest lucru nu poate decât să îi ajute să devină actori buni, recunoscuți pe marile scene.
Lasă un răspuns