O nouă ediție a Zilei de Curățenie Națională, la Lugoj și în județ

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sâmbătă, 24 septembrie 2022, a avut loc o nouă ediție a Zilei de Curățenie Națională, organizată de Let’s do it, România! și coordonată în județul Timiș de lugojeanul Alexandru Szilagy. A fost, totodată, și o ediție aniversară, cea de a zecea, pentru că de 10 ani lugojeanul nostru se ocupă de organizarea acestui eveniment.

La Lugoj, de la ora 9.00, pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor s-au adunat 40 de persoane: profesori și elevi de la Liceul Tehnologic „Valeriu Braniște”, părinți cu copii de la Școala Generală Nr. 3, voluntari etc. S-a făcut curățenie în zona pieței Ocico, pe malul Timișului (partea cu Teatrul Municipal „Traian Grozăvescu”).

„Apoi am pedalat o tură până la locația indicată de Ocolul Silvic, la 1 km după satul Tapia, am adunat gunoaiele de acolo, iar o mașină Retim a luat sacii galbeni oferiți de Primăria Lugoj.

La acțiunea de la Timișoara, coordonată de Angela Onea, au participat 74 de elevi și profesori, de la Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, Colegiul Național Pedagogic „Carmen Sylva”, Colegiul Tehnic Electrotimiș, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau și alte școli, care, împreună, au adunat peste 180 de saci.

La Ziua Națională de Curățenie au participat și reprezentanții Ocolului Silvic Timiș, care au făcut curat la Muzeul Satului Timișoara, în Buziaș, Nădrag, Făget, Coșava și la Km 9 de la Lugoj (Cabana Pădurarului). Cei 102 silvicultori au adunat peste 300 de saci”, a spus coordonatorul acțiunii în județul Timiș, Alexandru Szilagy, care dorește să mulțumească și pe această cale participanților, primăriilor, pentru buna colaborare, și companiei Retim.

Alexandru Szilagy (Alex.szilagy@letsdoitromania.ro) a participat acum 10 ani, în calitate de voluntar, la prima acțiune de curățenie organizată de Let’s do it România!, iar la următoarea ediție a devenit coordonator pe Lugoj. Din 2016, este coordonator pe județul Timiș, reușind să adune în jurul său peste 1000 de voluntari.

Imagini de coșmar din pădurile din Timiș. Oamenii își aruncă peste tot saltelele vechi, canapelele și televizoarele stricate

„Ce au găsit colegii noștri de la Direcția Silvică Timiș la acțiunea de igienizare din cadrul Zilei Naționale de Curățenie? Saltele, canapele și alte obiecte de mobilier, anvelope, televizoare, monitoare, bidoane, multe plastice și chiar instrumente muzicale, toate aceste deșeuri fiind aruncate în păduri sau în preajma acestora.

Facem un nou apel către cetățeni să NU mai abandoneze deșeurile în natură! În total, silvicultorii Direcției Silvice Timiș, împreună cu mai mulți voluntari, au strâns peste 300 de saci cu deșeuri abandonate în fondul forestier sau în proximitatea acestuia. Acțiunea a avut loc în cadrul evenimentului național ”Let’s Do It, România!”.

Mai multe direcții silvice și administrații ale parcurilor naturale și naționale au luat parte sâmbătă, la Ziua Națională de Curățenie, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva fiind unul dintre partenerii evenimentului.

Ziua Națională de Curățenie are ca obiectiv curățarea mediului înconjurător de deșeuri, formarea conștiinței și familiarizarea cu grija ce trebuie acordată permanent mediului înconjurător”, este mesajul transmis de Romsilva.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.