3 metode de a te întoarce de la mare

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/shell-beach-seaside-and-sea-shell-1031290/

Un sejur la mare este întotdeauna o idee bună pe parcursul sezonului cald, iar varianta în care mergi pe litoral chiar în România rămâne cea mai practică. Dacă nu prin prisma calității serviciilor, a prețurilor de la unitățile de cazare și a condițiilor de pe plajă, atunci măcar din punct de vedere logistic. Totuși, dacă nu locuiești aproape de Constanța și de stațiunile din jur, drumul poate fi foarte complicat, iar varianta parcurgerii sale cu mașina este una destul de dificil de pus în practică. Un drum dus de la Lugoj la Constanța poate dura până la nouă ore, ceea ce se traduce într-o zi de concediu pierdută pe drum, dublată de o a doua petrecută în trafic la întoarcere. Metode de a ajunge la mare există și sunt destul de simple, mai ales că se fac curse speciale Lugoj – Constanța. Varianta de retur, însă, este ceva mai dificil de găsit, astfel că îți trebuie ceva inventivitate, capacitatea de a combina mai multe mijloace de transport și disponibilitatea unui efort financiar destul de generos. Venim, totuși, în ajutorul tău și îți prezentăm trei dintre cele mai bune soluții la care poți apela pentru a te întoarce de la mare.

Ia avionul către Timișoara

O variantă la îndemână și rapidă este aceea de a te deplasa cu avionul de la București către Timișoara. Ai posibilitatea de a apela la o variantă accesibilă de transport Constanța – Otopeni, drum care nu durează mai mult de trei ore, chiar și în condițiile traficului aglomerat din capitală. Asta pentru că nu vei intra în contact direct cu nebunia din București, ci o vei ocoli grație șoselei de centură. Odată ajuns la aeroport, te poți îmbarca în avionul care face doar o oră până la Timișoara, de unde mai ai de parcurs încă o oră până la Lugoj. Așadar, în șase ore ai putea să te întorci de la mare, însă asta doar în condițiile în care organizezi totul cu o precizie perfectă. Ai și posibilitatea de a face din Timișoara sau București parte din călătoria ta, pentru un sejur mai relaxant. Poți petrece și în unul dintre aceste orașe o zi, în așa fel încât să ai timp de relaxare sau de o plimbare.

Trenul

Dacă alegi să apelezi la serviciile unei linii feroviare, trebuie să fii conștient că te înhami la un drum lung de peste 12 ore. Asta înseamnă că, dacă alegi să pleci dis-de-dimineață din Constanța, mai exact în jurul orei 8, vei ajunge la Lugoj seara, după ora 20. Drumul cu trenul presupune să schimbi două garnituri. Vei avea de parcurs peste două ore de drum între Constanța și București, iar apoi va trebui să schimbi la Gara de Nord din capitală garnitura, pentru a te îmbarca în trenul care pleacă spre Timișoara Nord. Acesta trece și prin Lugoj, care este a treisprezecea stație. Având în vedere lungimea drumul, care ajunge până la aproape nouă ore, nu se poate spune că treisprezece este tocmai cu noroc, dar în situația în care vrei să ajungi acasă fără să cheltuiești foarte mulți bani, varianta trenului este una la care poți apela.

Mașina personală

În fine, o altă soluție la care poți apela, deși nu este tocmai cea mai ieftină și poate fi destul de solicitantă, având în vedere că va trebui să conduci pentru ore bune, este cea a mașinii personale. Aceasta poate să implice costuri foarte mari, atât din punct de vedere financiar, cât și din perspectiva efortului fizic depus. Va trebui să conduci nouă ore la dus și nouă ore la întors, dar varianta poate fi destul de bună, pentru că ai posibilitatea de a face un circuit pe traseu și de a te opri în orașele importante prin care treci. Dacă ai șansa de a te bucura de un sejur lung, poți apela la această variantă și, dacă vrei să faci economie, poți împărți cursa cu grupul tău de prieteni.

Așadar, ai posibilitatea de a te întoarce acasă de la mare atât cu avionul, cât și cu mașina și trenul. Unele variante de drum implică chiar combinarea acestor metode de transport, iar alegerea o vei face tu.

Despre admin 6698 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.