X sugestii pentru proprietarii de mașini noi

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/masina-ma%C5%9Fin%C4%83-parcat%C4%83-1492333/

Toți șoferii care au intrat într-o mașină nouă pot să confirme faptul că aceasta are un miros aparte de prospețime care nu se compară cu nimic altceva. Ce poți face însă pentru a prelungi această senzație unică și atât de plăcută? Iată care sunt acele câteva trucuri prin care poți menține în mașina ta aspectul și mirosul de mașină nouă.

1. Nu fuma!

Poate cea mai importantă măsură pe care o poți lua pentru a prelungi senzația de mașină nouă este să nu fumezi în mașină. Mirosul și fumul vor îmbâcsi plafonul mașinii, tapițeria și mocheta acesteia. Odată instalat în materialul din interiorul mașinii, va fi foarte greu, dacă nu chiar imposibil de scos.

  • Mai există si accidentele în care scrumul de la țigară arde tapițeria scaunelor, iar acest lucru arată rău și la o mașină veche, cu atât mai mult la una nouă.

2. Nu mânca și nu bea în mașină!

Cauza este aceeași ca și în cazul fumatului. Mirosul de mâncare se va impregna în interiorul mașinii. În plus, petele de la sosuri sau de la sucuri și cafea vor ataca definitiv aspectul interior al mașinii tale.

  • Mai mult, odată murdărite zonele în care se ajunge greu sau deloc, acestea rămân predispuse acumulării de murdărie sau chiar mucegai. Acesta din urmă, pe lângă faptul că este inestetic și emană un miros neplăcut, poate fi și periculos pentru sănătate.

3. Folosește covorașe!

Poate nu s-ar fi gândit nimeni ce rol important joacă preșurile auto în menținerea curată a aspectului mașinii. Folosirea încă de la început a acestora poate prelungi considerabil senzația de mașină nouă. Poți opta pentru preșuri auto de cauciuc, care protejează total podeaua mașinii de umezeală, murdărie sau zgârieturi.

  • În sezonul cald poți alege să înfrumusețezi interiorul mașinii cu preșuri auto din mochetă. Acestea, chiar dacă nu sunt atât de eficiente împotriva umezelii, sunt mai arătoase și apără podeaua mașinii de murdărie.
  • O altă metodă de protejare a mașinii din categoria accesoriilor auto este folosirea parasolarului de parbriz. Acesta protejează bordul împotriva razelor soarelui care provoacă decolorarea ireversibilă a bordului mașinii. În situații și mai grave, ca urmare a expunerii repetate la soare, plasticul bordului se dilată și pot apărea astfel crăpăturile.

4.  Spală mașina regulat!

Cu cât speli mașina mai des, cu atât mai mult eviți instalarea murdăriei și menținerea îndelungată a aspectului de interior nou. O simplă vizită la o spălătorie normală este suficientă pentru a menține interiorul mașinii curat și îngrijit.

  • Poți alege din când în când și o curățare profesională, în care sunt curățate, cu ajutorul unor produse speciale, bancheta din spate, scaunele din față dar și plafonul. Atenție însă, acest tip de curățare nu este recomandat să fie făcut prea des, deoarece poate afecta și decolora tapițeria mașinii.

5. Folosește odorizantul!

Odorizantul auto poate fi considerat cea mai ușoară metodă de menținere a unui aer plăcut în interiorul mașinii. Pe acesta îl poți achiziționa de oriunde, din magazinele online de profil, din supermarketuri sau din benzinării.

  • În cazul în care nu îți place să atârne la oglindă celebrul brăduț, există acum nenumărate variante printre care este imposibil să nu o găsești pe cea preferată de tine. Poți alege între odorizantul care se pune pe grila de aerisire sau pentru un odorizant simplu ca un borcănel, pe care îl poți așeza sub scaun. Mai există și varianta de pulverizator, pe care îl poți folosi când consideri că este nevoie.
  • În privința aromelor, trebuie să decizi singur care este cea mai potrivită pentru tine. Dacă unora le plac mirosurile mai puternice florale, alții poate preferă mirosurile discrete naturale. Mai poți opta pentru aromele dulci, precum vanilia, sau poate pentru un miros de ocean, ce te trimite cu gândul la vacanță.

După cum observi, nu trebuie să depui un prea mare efort pentru a-ți menține mașina ca nouă. Cu ajutorul acestor metode simple și cu puțină atenție, vei beneficia de un interior proaspăt și nou cât mai mult timp.

Despre admin 6533 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.