3 greșeli pe care să le eviți atunci când alegi cărămidă aparentă pentru decor

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/faN9WOldO9Q

Cărămida decorativă este o soluție de amenajare a spațiilor cu mare impact, aceasta fiind folosită în prezent mai ales pentru realizarea pereților accent sau pentru amenajarea unor zone în conformitate cu anumite stiluri. Cărămida decorativă are propriul său aport estetic, însă pentru a te putea bucura de acesta este nevoie să ai în vedere evitarea câtorva greșeli frecvente despre care discutăm în cele ce urmează. 

Alegerea incorectă a materialului

Există diferite tipuri de cărămidă aparentă, iar una dintre cele mai mari greșeli este aceea de a alege eronat materialul. Alegerea ar trebui să aibă în vedere cerințe precum utilizarea la interior sau la exterior sau utilizarea în anumite contexte stilistice.

Poți găsi cărămidă aparentă pe piatraonline.ro, de unde vei putea alege materialele necesare pentru orice proiect. La modă în ultima perioadă este stilul industrial și amenajările realizate în conformitate cu acest stil. De aceea, este necesar să te gândești la modul în care vrei să folosești cărămida pentru ca mai apoi să poți alege  tipul dorit.

De asemenea, este important să acorzi atenție și alegerii adezivului, deoarece aceasta este o altă greșeală frecventă. Adezivul trebuie să fie rezistent și adecvat tipului de substrat și să aibă o culoare similară nuanței caramizilor.

Dimensionarea incorectă a necesarului de material

Pentru a putea acoperi o suprafață este nevoie să calculezi în prealabil necesarul de materiale. Acest lucru poate fi făcut eficient prin respectarea regulii de calculare a suprafețelor în metri pătrați, prin înmulțirea lungimii încăperii cu lățimea.

Toate suprafețele calculate astfel se adună pentru a rezulta un număr de metri pătrați de material. Este recomandat să calculezi un surplus de circa 5% pentru pierderi sau abateri ca să fii sigur că materialul este suficient.

Aceasta este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care le fac beneficiarii, care dimensionează în mod eronat suprafețele, astfel că adesea se găsesc în situația de a dimensiona ulterior. Pericolul este, însă, acela că materialul nu mai poate fi găsit în aceleași nuanțe sau nu mai poate fi găsit deloc.

Alegerea cărămizilor în funcție de preț

Fără a submina autoritatea prețului, este important ca acesta să se încadreze în anumite intervale. Este recomandat să nu alegi pe baza prețului celui mai mic, ci să optezi pentru o documentare temeinică legată de ofertele disponibile pe piață.

De asemenea, tipul magazinului din care cumperi influențează destul de mult calitatea produselor, iar acest lucru se reflectă automat în preț. Din acest motiv, este recomandat să cumperi chiar și piatră decorativă din magazine specializate care înțeleg faptul că un produs de calitate trebuie să respecte anumite cerințe.

Magazinele specializate acordă importanță depozitării produselor, logisticii, dar și prețului just pe care acestea trebuie să îl aibă. Practic, aceasta este și diferența dintre magazinele speciale de vânzare a produselor din piatră și magazinele uzuale de cartier care deși oferă prețuri mici nu oferă și o calitate deosebită.

Calitatea influențează în mod direct modul în care se comportă materialele și rezistența acestora; prin urmare, este nevoie să te orientezi către produse de calitate care să îți ofere durabilitate și estetică pentru cât mai mult timp.

Alegerea cărămizilor decorative se face în funcție de mai mulți factori, așadar este necesar să ai în vedere aceste criterii, dar și cele mai frecvente greșeli pe care beneficiarii le fac atunci când vine vorba despre opțiuni. Alege diversitatea și calitatea și documentează-te cu privire la carateristici și la prețurile materialelor.

Despre admin 6360 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.