7 semne că trebuie să-ți schimbi ochelarii de vedere

Urmărește-ne pe Telegram și Google News

Sursa foto: Shutterstock.com

Ochelarii de vedere trebuie schimbați în mod regulat. În primul rând, aceștia trebuie înlocuiți odată ce dioptriile se modifică. De asemenea, ai nevoie de ochelari noi odată ce ramele și lentilele se deteriorează. 

Vizita de rutină la medicul oftalmolog sau la optometrist este necesară pentru a ști dacă ai nevoie de ochelari de vedere noi. Specialistul va efectua toate investigațiile necesare pentru a stabili corecția optică.

Iată care sunt semnele că trebuie să îți schimbi ochelarii de vedere.

1. Ai vederea încețoșată

Unul dintre cele mai importante semne este faptul că începi să vezi în ceață fie la distanță, fie la apropiere. Vederea încețoșată poate apărea la unul sau la ambii ochi. O nouă pereche de ochelari te va ajuta să vezi din nou clar. Află unde îți poți schimba ochelarii în Craiova.

2. Te străduiești să vezi clar

Este nevoie să mijești des ochii pentru a vedea clar o imagine sau pentru a citi un text? Dacă ai miopie, poate că ai observat că de la o vreme trebuie să apropii mai mult telefonul de ochi. În aceste situații, cu siguranță ai nevoie de modificarea dioptriilor lentilelor de vedere.

3. Îți simți ochii obosiți

Senzația de oboseală oculară poate apărea din mai multe cauze, cum ar fi lipsa odihnei, prezența unor afecțiuni medicale sau concentrarea privirii asupra unui obiect un timp îndelungat. Totuși, o cauză poate fi utilizarea ochelarilor vechi în timp ce ai nevoie de lentile cu alte dioptrii. Dacă senzația de ochi obosiți apare frecvent, mergi la un control oftalmologic.

4. Ai dureri frecvente de cap

Odată cu oboseala ochilor, apare și durerea de cap. Durerile de cap nu indică întotdeauna o problemă oculară. Totuși, dacă te confrunți adesea cu cefaleea, este indicat să te adresezi oftalmologului sau optometristului pentru un control.

5. Ai sensibilitate crescută la lumină

Dacă lumina puternică te face să îți acoperi ochi, să îi închizi sau să îi mijești, poate fi un semn că ai nevoie de o prescripție nouă de ochelari de vedere.

6. Rama și lentilele sunt vizibil deteriorate

Bineînțeles, este nevoie de ochelari noi atunci când rama sau lentilele au semne de uzură. Privește cu atenție suprafața lentilelor tale și verifică dacă acestea prezintă zgârieturi. De asemenea, verifică dacă rama are zone decolorate sau zgâriate.

Chiar dacă vezi bine cu acești ochelari, este important să îi înlocuiești cu o pereche nouă, după o consultație de rutină.

7. Lentilele sunt dificil de curățat

Ai observat că nu poți curăța complet lentilele, deoarece întotdeauna rămân urme greu de îndepărtat? Ei bine, acest lucru poate însemna că tratamentele de pe lentilă au fost deteriorate.

Aceste tratamente sunt, de fapt, straturi subțiri care au rolul de a proteja lentilele de zgârieturi, de a reduce aderența impurităților și murdăriei, de a bloca reflexiile de lumină și de a proteja ochii de lumina albastră emisă de calculator. Odată ce aceste tratamente au fost distruse, ai nevoie de lentile noi.

În orice caz, chiar dacă aceste semne nu sunt prezente, este important să mergi anual la un control oftalmologic sau optometric pentru monitorizare.

Despre admin 6347 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.