Ce înseamnă și când avem nevoie de autorizația ISCIR/RSVTI?

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

ISCIR RSVTI Outstand

Prescripția tehnică ISCIR este un document obligatoriu și necesar pe care toate firmele care utilizează cazane, instalații de ridicat și recipiente sub presiune în activitatea sa. Aceasta se efectuează pentru a determina modul și siguranța de funcționare a echipamentelor în așa fel încât să nu existe niciun risc determinat și că respecți în același timp toate normele legale de utilizare. Află tot ce trebuie să știi despre serviciile ISCIR/RSVTI și importanța acestora pentru compania ta direct de la specialiștii Outstand: https://outstand.ro/iscir-rsvti/.

Ce înseamnă și ce servicii include ISCIR?

ISCIR este abrevierea utilizată pentru Inspectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat și Recipientelor sub Presiune, în timp ce RSVTI se utilizează pentru a desemna Responsabilul cu Situațiile de Urgență și Securitate la Incendiu. Acești doi termeni au o mare relevanță pentru toate companiile care utilizează echipamente de lucru care prezintă un grad ridicat de risc, dat fiind faptul că desemnează servicii care au ca rol stabilirea siguranței generale în raport cu acestea.

În principiu, aceste servicii vizează analiza modului de funcționare a mecanismelor în cauză pentru a putea identifica eventuale erori și a propune soluții de remediere a acestora în așa fel încât orice pericol eminent să fie eliminat. O firmă autorizată în domeniu va avea o responsabilitate mult mai mare pe acest plan, fiind necesar să se ocupe de întreținerea și reparația instalațiilor, precum și de asigurarea unor servicii de consultanță și oferirea instrucțiuni de utilizare pentru toți angajații care operează cu astfel de echipamente.

Ce fel de companii apelează la servicii ISCIR/RSVTI?

Dacă în definirea activității pe care firma ta o prestează este inclusă operarea cu astfel de instalații cu risc ridicat, se stabilește automat obligativitatea serviciilor ISCIR/RSVTI. Indiferent de domeniul de activitate vizat, verificarea montării corecte a sistemelor, a funcționării optime și instruirea corespunzătoare a personalului sunt măsuri absolut necesare pentru siguranță la locul de muncă.

Nu poate fi pusă la îndoială necesitatea colaborării cu o firmă specializată în domeniu, dat fiind faptul că doar în acest mod se poate obține autorizația de funcționare pentru echipamentele în cauză. În absența autorizației, în cazul unui control de specialitate se pot aloca amenzi foarte mari, în timp ce te expui în permanență, pe tine și pe angajații tăi, unor pericole majore.

La cât timp se face reînnoirea autorizației ISCIR?

Revizia periodică ISCIR se realizează la un interval bine stabilit în funcție de tipul de instalație vizat. De regulă, valabilitatea autorizației este recunoscută pe o perioadă de până la doi ani, timp după care este necesară reefectuarea reviziei. Totuși, există și alte situații în care trebuie efectuată din nou o inspecție tehnică a instalației care utilizează presiune sau combustibil. În cele mai multe cazuri vorbim de reparații efectuate la nivelul acestora, implementarea unor noi elemente, schimbări efectuate, înlocuiri și alte proceduri similare.

Unde poți găsi serviciile de care ai nevoie?

Outstand Safety Solutions este locul în care te așteaptă o ofertă impresionantă de servicii privind controlul cazanelor, instalațiilor de ridicat și recipientelor sub presiune. Firmă autorizată ISCIR, cu peste 13 ani de experiență, Outstand reprezintă opțiunea ideală dacă îți dorești ca organizația ta să funcționeze după parametri legali actuali și să eviți orice pericole.

Te bucuri de pachete complete de servicii specifice în schimbul unor costuri minime, de la evaluări, până la elaborarea de soluții de remediere și instruirea personalului responsabil cu manipularea instalațiilor. Optând pentru astfel de soluții, ești la curent cu toate modificările legislative care apar și, totodată, beneficiezi de implementarea rapidă a acestora, ori de câte ori este nevoie.

Obține siguranță pe toate planurile prin intermediul colaborării cu Outstand!

Despre admin 6694 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.