Zona metropolitană: lista localităților în care nu mai e nevoie de declarație

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

Nicolae SILADE 

Luni, 25 mai, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș, condus de prefectul Liliana Oneț, a luat în sfârșit decizia firească și a aprobat zonele metropolitane din jurul Timișoarei și Lugojului unde se poate circula fără declarație pe proprie răspundere sau adeverință de la angajator. CJCSU a „nimerit” cei 30 de km prevăzuți de lege în a unsprezecea zi de stare de alertă și din al treilea comitet în care s-a votat acest lucru.

Decizia de a lăsa „la liber” o rază de 30 de km pentru Timișoara, respectiv 30 pentru Lugoj, zonă în care să se circule fără declarație, dinspre sau înspre oraș și satele arondate, are la bază un ordin dat de Raed Arafat în 21 mai, precum și precizările Ministerul Afacerilor Interne din 22 mai, referitoare la nivelul întregii țări.

La finalul săptămânii trecute, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș refuzase cererea Lugojului de avea o zonă în care să se circule fără fără declarație pe proprie răspundere.

În zona metropolitană a Lugojului
intră următoarele localități:

Buziaș, Racovița, Topolovățu Mare, Belinț, Boldur, Darova, Victor Vlad Delamarina, Găvojdia, Știuca, Criciova, Coșteiu, Nădrag, Fârdea, Bârna, Făget, Dumbrava, Traian Vuia, Mănăștiur, Ohaba Lungă, Bara, Secaș, Ghizela, Brestovăț, Ba-linț, Bethausen;

♦ localitățile din cadrul următoare-lor unități administrative: Baloșești (din comuna Tomești), Petrovaselo, Stanciova (din orașul Recaș).

În rest, este nevoie de legitimația de serviciu, adeverința de angajator sau declarația pe propria răspundere pentru a călători în afara localității de domiciliu. Prevederile legale trebuie respectate, atrag atenția autorităților. Prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, recomandă tuturor timișenilor să poarte măti de protecție în spațiile publice închise, inclusiv în mijloacele de transport în comun, în spațiile comerciale și la locul de muncă.

În zona metropolitană a Timișoarei
intră următoarele localități:

Săcălaz, Cărpiniș, Cenei, Peciu Nou, Sânmihaiu Român, Parța, Jebel, Pădureni, Liebling, Șag, Sacoșu Turcesc, Chevereșu Mare, Giroc, Moșnița Nouă, Recaș, Bucovăț, Remetea Mare, Ghiroda, Fibiș, Pișchia, Giarmata, Dumbrăvița, Orțișoara, Satchinez, Sânandrei, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Biled, Iecea Mare;

♦ localitățile din cadrul următoare-lor unități administrative: Uivar, Răuți, Sânmartinul Maghiar (din comuna Uivar), Topolovățu Mare, Șuștra, Cralovăț (din comuna Topolovățu Mare), Petroman, Obad (din orașul Ciacova).

„Prefectul Liliana Oneț face apel la locuitorii județului Timiș să respecte obligația privind purtarea măștii în spațiile publice închise, inclusiv mijloacele de transport în comun, spațiile comerciale și la locul de muncă”,

au transmis reprezentanții Prefecturii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.