„Ziua Pământului”, sărbătorită la Școala Gimnazială Balinț

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

„Ziua Pământului” este un eveniment anual care se desfășoară în data de 22 aprilie și care subliniază importanța protejării mediului înconjurător și lupta împotriva poluării şi problemelor climatice. Apărută în 1970, Ziua Pământului a dat naştere unei organizaţii (Earth Day Organization), cu filiale în peste 170 de ţări.

Deşi se bucură de o notorietate mai mică decât Ora Pământului, când oamenii de pe glob sunt invitaţi să stingă lumina timp de o oră, Ziua Pământului are acelaşi obiectiv: să atragă atenţia asupra distrugerii mediului înconjurător. Lupta pentru un mediu curat şi sǎnǎtos depinde de noi toţi, de la mic la mare. Stǎ în puterea noastrǎ sǎ facem ceva pentru noi, pentru copiii noştri, pentru Terra.

Cu ocazia Zilei Pǎmântului, elevii de la Şcoala Gimnazialǎ din Balinț, coordonați de învățători și diriginți, au marcat acest eveniment prin diverse activitǎţi propuse în proiectul cu titlul: „La mulți ani, Terra!”.

S-au realizat expoziţii de desene şi picturǎ pe pietre, modelaj, tablouri cu materiale din natură, având ca temǎ „Pǎmântul”, concurs „Prietenii Pǎmântului”, confecționare de roboți din materiale reciclabile, ecologizare  și pregătirea terenului pentru plantarea de flori în curtea şcolii.

Scopul acestei activități a fost: dezvoltarea capacității de cunoaştere şi înțelegere a mediului înconjurător, precum şi stimularea curiozității pentru investigarea acestuia, utilizarea unui limbaj adecvat în prezentarea unor fenomene din natură şi din mediul înconjurător, îmbogățirea cunoștințelor despre materiale şi caracteristicile lor, precum şi despre tehnici de lucru necesare prelucrării acestora, în scopul realizării unor produse simple.

În săptămâna 24-28 aprilie, când școala are programat programul „Școala Verde”, elevii vor continua aceste activități.

Despre admin 6577 de articole
Nicolae Silade, poet și jurnalist

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.