Ziua Națională a României (un punct de vedere)

Urmărește-ne pe WhatsApp | Telegram | Google News

În fiecare an sărbătorim la 1 decembrie Ziua Națională a României. Această sărbătoare e cel puțin ciudată, pentru că aniversăm un act istoric care nu mai corespunde cu realitatea. România Mare n-a durat nici douăzeci de ani. Nefiind în stare să păstrăm ce s-a realizat la Marea Unire, ne dăm patrioți și această zi măreață o numim Ziua Națională a României.

Se uită însă că, dacă nu era Revoluția din Decembrie 1989, nici măcar nu se putea vorbi despre Unire, darmite despre România Mare. De fapt acesta e specificul poporului român: să-și renege eroii. Aproape toți oamenii politici care au contribuit major la Marea Unire au murit în pușcării.

Cred că nu trebuie uitat actul unirii, dar cred că s-a exagerat și, cu siguranță, la stabilirea zilei naționale a fost implicată securitatea, care s-a democratizat și s-a infiltrat în partidele politice și în instituțiile statului, precum și în trusturile mass-media.

Cel mai potrivit, după părerea mea, este ca Ziua Națională a României să fie 22 decembrie, ziua în care Nicolae Ceaușescu a fugit de frica poporului, pe care l-a înfometat și l-a persecutat. Ce nu vreau să vadă românii este că serviciile secrete continuă ceea ce a făcut securitatea și, prin mijloace de șantaj, din oamenii politici, care trebuie să apere interesele cetățeanului român, au făcut infractori.

Jaful național din ultimii 30 de ani s-a făcut sub umbrela serviciilor secrete, iar prin DNA s-au creat false probleme și s-a indus o teamă în rândul politicienilor.  Suntem singurul popor din lume care am recompensat călăii, iar în acest context mă refer în special la securiști.

Nu poți condamna comunismul fără a condamna securitatea și pentru a ne scăpa definitiv de acest blestem se cade instituirea unui proces similar cu cel de la Nürnberg, iar cei care mai trăiesc trebuie să fie deposedați de toate privilegiile și chiar condamnați la moarte dacă sunt vinovați de crime și persecuții în stil kakebist.

Revenind la Ziua Națională a României, cred că ar trebui schimbată în raport cu realitatea. Orice întârziere arată cât suntem de slabi și cât de ușor putem fi manipulați într-o direcție sau alta.

Nicolae TOMA

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.